17:02 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71

  Românii nu își vor mai lua salariile și pensiile? Anunț șoc

  CC0 / Pixabay / stevepb
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  66714

  Primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, spune că există o îngrijorare generală și că, în condițiile unei crize guvernamentale, românii trebuie să știe că pot avea de suferit.

  BUCUREȘTI, 31 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Firea a precizat că și-ar dori ca toți cei care iau decizii importante – președintele, premierul, parlamentarii, cei care la negocieri – să se gândească la cetățeni.

  ”Să facem un exercițiu: cu o criză guvernamentală, românii trebuie să știe că nu își vor mai lua salariile, pensiile, că instituțiile nu vor mai funcționa. Într-un fel sau altul, cei care au contribuit la tabloul de azi, toți trebuie să găsească soluția, dar nu influențată de campanie prezidențială”, a declarat Firea

  Menționăm că fostul premier Victor Ponta atrage atenția că România se află acum într-o stare destul de gravă. Acesta a explicat că Guvernul nu mai poate funcționa acum, pentru că nimeni nu poate semna în locul miniștrilor desemnați prin decret prezidențial, fie și interimari, pentru că nimeni nu poate să delege atribuțiile unui secretar de stat în lipsa ministrului.

  Mai mult, Guvernul nu poate adopta OUG, nici Hotărâri de Guvern în domeniul Mediu sau Energie, nu poate susține proiecte de lege în fața Parlamentului și nu poate nici măcar să organizeze ședințele de Guvern.

  Ponta a precizat că soluția este să se vină de urgență în fața Parlamentului ca să ceară votul pentru restructurarea Guvernului.

  Tematic

  Iohannis a semnat decretul: românii cu pensii mici, vizați
  Eugen Teodorovici, momentul adevărului: sunt sau nu bani de pensii?
  Veste bună pentru pensionari: pensii majorate de la 1 septembrie
  Tagurile:
  Anunț, Pensii, Salarii


  Știrile Zilei