22:17 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  189210

  Marius Budăi reacționează după declarațiile de ieri ale lui Klaus Iohannis care a avertizată că există riscul ca plata pensiilor și salariilor să fie amânată.

  BUCUREȘTI, 6 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Marius Budăi, ministrul Muncii, este de părere că, prin declarațiile alarmiste făcute de Iohannis, președintele pregătește, de fapt, românii, pentru o situație cumplită.

  ”Cred că, prin aceste declarații, domnul Iohannis vrea să pregătească opinia publică pentru un val de amputări ale veniturilor populației, pe care opoziția le va face dacă pun mâna pe putere”, a scris Budăi.

  Demnitarul a explicat de ce se vor comite aceste amputări ale salariilor și pensiilor. În opinia sa, opoziția, o dată ajunsă la putere, va putea, în mod cinic, să își justifice eternul discurs cu ”greaua moștenire” pentru că, în afară de tăieri nu știe să facă nimic altceva și pentru că reprezentanții opoziției nu cred că românii merită salarii decente și că pensionarii trebuie să aibă bani de alimente și de îngrijiri medicale.

  ”Domnule președinte Iohannis, în timp ce dumneavoastră ne numărați miniștrii, noi suntem mai modești și numărăm creșterile de pensii, de salarii, zecile de mii de kilometri asfaltați, miile de localități care au primit apă și canal. Fiecare numără ce poate”, i-a transmis demnitarul

  Acesta a adăugat că multă lume întreabă dacă salariile și pensiile sunt în siguranță sau dacă există motive de îngrijorare.

  Budăi spune un ”da” categoric la aceste întrebări și a precizat că singurul motiv de teamă ar fi dacă Iohannis va mai câștiga un mandat, pentru că, atunci, acesta își va pune în aplicare planul de a masacra veniturile populației.

  ”Nu pentru că nu sunt bani, ci pentru că așa cred ei că e mai bine, ca românii să aibă venituri mai mici”, a explicat ministrul Muncii.

  Tematic

  Vești bune pentru toți românii: de azi cresc pensiile
  Dăncilă sare în apărarea pensionarilor. Replica premierului
  Ministrul Muncii, anunț șoc: aproape un milion de pensii, în pericol
  Se schimbă formula de calcul a pensiilor: ce aduce nou
  Tagurile:
  Salarii, Ministrul Muncii, Pensie


  Știrile Zilei