05:56 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Bianca Andreescu si Serena Williams

  Bianca Andreescu, declarație superbă după victoria fabuloasă asupra Serenei Williams

  © AFP 2019 / CLIVE BRUNSKILL
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  26940

  ”Mă aşteptam ca Serena să revină - a făcut-o de foarte multe ori în trecut - sunt mândră de felul în care am jucat!”

  BUCUREȘTI, 8 sept - Sputnik, Evan Răutu. Azi noapte, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a intrat în istoria tenisului, câştigând primul titlu de Mare Şlem – renumitul turneu US Open, de la New York.

  Victoria este cu atât mai mare, cu cât în finala turneului a învins-o chiar pe favorita publicului, legendara Serena Williams.

  Meciul s-a terminat în doua seturi, cu o primă rundă fără istorie, Serena făcând foarte multe greșeli. Jucătoarea de 39 de ani a continuat să greșească și în setul doi, scorul ajungând la 5-1 în favoarea româncei.

  Dar, în acel moment Serena a întors meciul, reușind să egaleze la 5! Forța și concentrarea iau revenit tinerei Bianca care a câștigat ultimele două ghemuri.

  ”Mă aşteptam ca Serena să revină - a făcut-o de foarte multe ori în trecut”, a mărturisit după meci Bianca. ”Am încercat să rămân în joc, ultimul game a fost dificil, mingile zburau în toate direcţiile… dar mă bucur pentru felul în care am gestionat momentul!"

  La final, Bianca Andreescu a făcut o declarație superbă: ”Este greu de explicat, de descris în cuvinte ce simt”.

  ”Sunt recunoscătoare, sunt binecuvântată, am muncit din greu!”, a spus Bianca. ”Anul acesta a fost un vis devenit realitate! Faptul că am putut să joc pe această arenă împotriva Serenei, o legendă a sportului, e minunat!”.

  Secretul victoriei pare să fi fost tocmai faptul că… nu s-a gândit la marea sa adversară: ”Am încercat să intru pe teren şi să nu mă concentrez pe adversară”.

  ”E uşor de zis, nu e aşa uşor de făcut”, a recunoscut Bianca Andreescu, care a completat, firesc – ”Sunt mândră de felul în care am jucat”.

  Bianca a avut un mesaj foarte apreciat și pentru spectatorii arenei newyorkeze, pe a căror favorită a învins-o: ”Ştiu că voiaţi să câştige Serena… îmi pare foarte rău!...”.

  ​Celor din țara natală, ca și celor din țara de adopție – cu siguranță că nu le pare rău!

  Tagurile:
  Serena Williams, Bianca Andreescu


  Știrile Zilei