08:25 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Soldiers of the U.S. Army's 2nd Cavalry Regiment, deployed in Latvia as part of the US Operation Atlantic Resolve, are pictured near their armored vehicle named Stryker during a joint military exercise in Adazi, Latvia

  Zonă din Buzău, loc de exerciții militare americane. Ce au lăsat militarii SUA

  © REUTERS / Ints Kalnins
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  31710

  Ideea că occidentalii sunt monumente de civilizație este pare a fi dărâmată de imaginea dezolantă lăsată în urmă de militarii americani care ar fi lăsat gunoaie împrăștiate într-o poiană unde au făcut pauză în timpul unei aplicații.

  BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Motociclistul Ovidiu Turcea spune că, atunci când se antrena pe coasta dealului Ciuhoiu, a descoperit un peisaj dezolant.

  Motociclistul era, potrivit propriei declarații, împreună cu un amic, iar atenția le-a fost atrasă de faptul că poiana era invadată de gunoaie.

  ”Am găsit bidoane de apă îmbuteliată în Ungaria și ambalaje de mâncare pe care scrie Departament of Defense, folosite de militarii americani”, a explicat motociclistul, potrivit adevarul.ro

  Pe o suprafaţă de câţiva metri pătraţi erau împrăştiate pet-uri în care a fost apă şi ambalajele pachetelor de mâncare pe care le-au consumat. Pe acestea e scris MRE, adică Meal, Ready to Eat, însemnând ”mâncare gata de consumat”.

  Vorbim despre o rație militară americană pentru 24 de ore, concepută de armată ca să ofere unui soldat energia de care are nevoie pe câmpul de luptă sau antrenament. Ea include și energizante, printre alimente, dar și chibrituri sau hârtie igienică.

  Turcea spune că nu știe dacă gunoaiele au fost lăsate chiar așa de militarii americani sau a fost împrăștiat apoi de animalele sălbatice sau de localnici.

  ”Vrem să trimitem poze chiar Ambasadei Statelor Unite”, a punctat Turcea.

  La începutul lunii iunie, dealurile împădurite dintre Monteoru şi Haleş au fost, timp de aproape două săptămâni, teatru de aplicaţii militare ale forţelor de reacţie rapidă din patru ţări NATO. 

  Atunci, Ministerul Apărării Naționale le-a cerut scuze localnicilor pentru deranjul produs de exercițiile care au inclus mijloace pirotehnice, atât ziua, cât și noaptea.
  Sursa citată menționează că aerodromul militar Boboc şi în zona împădurită delimitată de localităţile Sărata Monteoru, Izvoru, Haleş, Tisău, Pietroasele şi Nenciuleşti au fost principalele scene ale exerciţiului, unde au fost dislocaţi aproximativ 1.300 de militari şi peste 30 aeronave militare din patru ţări: România, Germania, Olanda şi Statele Unite ale Americii.

  Se pare că rațiile cu mâncare ale armatei americane nu au fost destinate doar soldaților SUA, ci au fost împărțite și militarilor din armatele partenere, inclusiv celor români.

  Tematic

  Militar american, rănit la Boboc, în timpul exercițiilor militare NATO
  Polonia discută perspectiva amplasării de baze militare americane pe teritoriul său
  Convoaie militare americane în România – explicația ambasadei SUA
  Tagurile:
  Gunoi, militari, SUA, România


  Știrile Zilei