08:26 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Protest cartel Alfa

  Sindicatele din Apărare ies în stradă! Legătura cu achizițiile militare

  © Facebook / Cartel Alfa
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12911

  Miercuri, 11 septembrie, și joi, 12 septembrie, începând cu ora 11.00, sunt anunțate acțiuni de protest organizate de sindicatele din industria de apărare, alături de Confederația Națională ”Cartel ALFA”.

  BUCUREȘTI, 10 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Protestul va avea loc în Piața Victoriei, la Guvern. Motivul acțiunii îl reprezintă nerespectarea de către Guvern a angajamentelor asumate în data de 17 iulie 2019 în cadrul discuțiilor care au avut loc la Palatul Victoria, în prezența premierului Viorica Dăncilă.

  Unele dintre nemulțumirile sindicaliștilor sunt, potrivit unui comunicat al Confederației Naționale Sindicale ”Cartel ALFA”, modificarea definiției ”Industrie de Apărare” în ”Industrie Strategică de Interes Național”, constituirea Consiliului pentru coordonarea Industriei de Apărare, în conformitate cu HG nr. 637/2017, dar și faptul că Industria de Apărare trebuie să devină furnizorul principal pentru toate instituțiile cu caracter militar, securitate și ordine publică, de arme, muniție și tehnică militară.

  ”Minim 30% din achiziții să se realizeze în industria de apărare românească sau prin compensare conform legii offset-ului”, spun sindicaliștii.

  Aceștia mai solicită rezolvarea, în regim de urgență, a salarizării, conform procedurilor pentru constructori sau IT-iști, emiterea unui act normativ care să scutească pe o perioadă de 10 ani salariații din cadrul operatorilor economici din industria națională de apărare de la plata impozitului pe venit, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și suplimentarea fondurilor necesare pe nucleu pe 2019 la nivelul promisiunii viceprim ministrului Teodorovici și a ministrului Bădălău, de 32 milioane de lei.

  Tematic

  Salariul minim crește și furtună stârnește. "Va afecta sectorul privat"
  Prăpastia care se cască înfiorător. Tot mai mulți români, pătiți prost
  Anul Nou aduce vești bune pentru bugetari - bani mai mulți la salariu
  Salariul minim pe economie, schimbări majore
  Tagurile:
  protest, sindicate


  Știrile Zilei