01:50 21 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Asteroid

  Avertisment: probabilitate „100%” ca un asteroid să lovească Pământul – măsuri urgente

  CC0 / Pixabay/Frantisek_Krejci
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  40401

  Deși avertizări cu privire la asteroizi apar frecvent, în mod normal, șansele ca aceste corpuri cosmice să lovească Pământul sunt foarte mici. Dar, potrivit unui cercetător de la Universitatea din Otago, există „100% șanse” ca un asteroid să lovească planeta noastră dacă nu se iau măsuri.

  BUCUREŞTI, 10 sept – Sputnik, Doina Crainic. Profesorul Greg Leonard, specialist în corpuri cerești la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, spune că un asteroid va lovi Pământul dacă nu se vor lua măsuri urgente.

  Vorbind cu scriitorul Bryan Walsh despre noua sa carte „Un scurt ghid cu privire la sfârșitul lumii”, Leonard a spus că posibilitatea de a fi ucis de un asteroid este mai mică decât cea de a-și pierde viața din cauza unui fulger.

  „Dar ştiu şi că, dacă nu facem ceva mai devreme sau mai târziu, există 100% șanse ca un [asteroid] să ne «găsească». Așadar, mă simt privilegiat să fac ceva în acest sens”, a spus Greg Leonard, citat de Sputnik France.

  NASA a spus că nu știe despre existenţa vreunui „asteroid sau cometă care să fie în curs de coliziune cu Pământul”, astfel că probabilitatea unei coliziuni uriaşe distructive este foarte scăzută.

  „Într-adevăr, din ceea ce se poate spune, nu există probabilitatea ca un obiect uriaş să lovească Pământul la un moment dat în următorii ani”, au afirmat reprezentanţii agenţiei.

  Tematic

  NASA se pregăteşte: Arma în cazul coliziunii unui asteroid cu Pământul
  Asteroid mai mare decât Piramida Keops, aproape de Pământ, „Poate distruge oraşe” - VIDEO
  Asteroid „potențial periculos”, cât Empire State Building, vine spre Pământ – raport NASA
  NASA: Un asteroid mai mare decât piramida lui Kheops se apropie de Pământ - Video
  „Asteroidul Apocalipsei”, mare cât cinci stadioane – Ce se pregăteşte să facă NASA
  Asteroid mare cât Turnul Eiffel, distrugător de oraşe, se îndreaptă cu viteză spre Pământ
  Tagurile:
  Asteroid


  Știrile Zilei