17:22 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Roni

  Leii românești – cei mai murdari bani din lume

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  136 0 0

  Leul românesc ocupă primul loc în lume la cantitatea de bacterii acumulate, potrivit unui studiu. Ce premiu au primit savanții pentru această descoperire.

  BUCUREȘTI, 13 sept – Sputnik. Savanții din Turcia, Olanda și Germania au aflat care sunt bancnotele care transmit cele mai multe bacterii.

  Potrivit rezultatelor studiului, cea mai murdară s-a dovedit a fi leul românesc. În afară de aceasta, bacteriile se mențin o perioadă lungă pe dolarii americani și canadieni, precum și pe rupii indiene.

  Se menționează că valuta României s-a plasat pe primul loc în topul celor mai murdari bani din cauza polimerului care este folosit în bancnote cu scopul prelungirii perioadei de utilizare și pentru prevenirea falsurilor.

  Pentru această descoperire, cercetătorii au fost premiați cu Ig Nobel Prize în economie. Cea de-a 29 ediție a ceremoniei de înmânare a premiilor a avut loc la Universitatea Harvard, joi, 12 septembrie.

  În calitate de premiu, specialiștii au primit în glumă o bancnotă de 10 trilioane de dolari zimbabwieni. La momentul emiterii bancnotei, valoarea acesteia constituia aproximativ 40 de cenți americani.

  Tematic

  Veste bună pentru şoferi: Ecotichete de 45.000 de lei – condiţii
  Amenzi de mii de lei pentru utilizarea și vânzarea pungilor și veselei din plastic
  Odată cu Andronescu pleacă și 1,03 miliarde lei de la învățământ
  Veste bună pentru familii: 4.500 lei pentru beneficiarii programului „O familie, o casă”
  Tagurile:
  Leul românesc


  Știrile Zilei