17:22 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Kabul

  Mărturii șocante despre atentatul din Kabul în care a murit un român

  © Photo : Aleksandr Khrolenko
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  53410

  Noi dezvăluiri despre atentatul din Kabul. Un fost militar, angajat al companiei care proteja zona respectivă, a povestit la Digi24 că românul a murit „cu degetul pe trăgaci”, a împiedicat avansul talibanilor și astfel numărul victimelor nu a fost mai mare.

  BUCUREȘTI, 13 septembrie - Sputnik, Marius Holdean. Clădirea misiunii diplomatice a României din Kabul (Afghanistan) a fost distrusă în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul unui atac terorist al talibanilor, în care un angajat român a murit.

  „Motivul pentru care s-a oprit în locul respectiv a fost datorită băiatului care a acționat într-un mod mai mult decât profesionist și a dus mașina in față și probabil s-au concentrat toți pe mașina respectivă. A murit ca un erou și ca un luptător și a murit cu degetul pe trăgaci, așa cum ar trebui să facă oricare dintre ei”, spune fostul militar.

  Românul nu a putut să-și salveze însă propria viață, iar marți a fost adus în țară într-un sicriu, cu onoruri militare.

  „A durat destul de mult schimbul de focuri, a durat mult pentru că era incertitudinea... nu se știa câți atacatori sunt, unde sunt, ce fac. Au avut un plan destul de bine pus la punct. Au incendiat o clădire, au despărțit practic campul în două”, spune fostul militar.

  El povestește că lupta s-a încheiat dimineața, atunci când ultimul taliban a fost ucis. Se închisese într-o cameră a complexului.

  „Acel ultim taliban, la fel ca și alții, au fost toți dopați. Era rănit, probabil avea flash-uri, se mai trezea din când în când până în momentul în care a fost lichidat. Trebuie să fim sinceri și să ne dăm seama că oamenii aceia nu au venit așa... au căzut dintr-un avion și s-au trezit într-un loc și au început să tragă (...) Aveau foarte multe grenade și au fost folosite. Unele dintre ele, mulțumim lui Dumnezeu, nu au explodat”, povestește fostul militar.

  Tematic

  Igor Dodon s-a întâlnit cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan - Video
  Încă un atac terorist în Afganistan, la trei zile după cel care a făcut victime români
  Informație care dă peste cap ce s-a spus despre atacul terorist din Afganistan!
  Alt român ucis la Kabul! Fost șef al spionajului: ”Ce mai căutăm în Afganistan?”
  Trump promite noi atacuri asupra talibanilor din Afganistan
  Mănescu și ”principiile” în numele cărora au murit doi români în Afganistan - Video
  Tagurile:
  Român, Kabul, Afganistan


  Știrile Zilei