06:21 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Жилой квартал

  Chiriile au explodat! Chiar și cel mai amărât apartament are preț de lux!

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  340 0 0

  Pe măsură ce se apropie începutul anului universitar, chiriile din marile orașe cresc exponențial, iar în topul orașelor cu cele mai mari chirii se află Bucureștiul

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul limitat de locuri în căminele studențești îi pune pe mulți tineri în situația de a-și căuta o cameră cu chirie. Acest lucru se poate dovedi a fi destul de dificil, mai ales dacă nu au avut inspirația să caute din timp.

  În topul orașelor cu cele mai mari chirii se află Bucureștiul. Aici, o garsonieră se închiriază cu suma de 330 de euro, în medie. Vorbim despre o creștere cu aproape 90 de euro comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

  Cel mai mult s-au scumpit, însă, apartamentele cu două camere, de la 350 de euro, anul trecut, la 480 de euro acum, informează incont.stirileprotv.ro

  Tarife mari sunt şi la Cluj-Napoca, unde o garsonieră costă, în medie, 300 de euro pe lună, iar apartamentele cu două camere ajung la 460 de euro.

  În Timișoara, apartamentele cu două camere se închiriază pentru 300-350 de euro. Prețurile se măresc pe măsură ce locuințele sunt mai aproape de universități.

  Nici în Iași nu sunt preșuri mici. Și aceasta pentru că, față de aceeași perioadă a anului trecut, chiriile au crescut cu 10 procente. Pentru o garsonieră, studenții vor scoate din buzunar suma de 260 de euro, în medie, și 385 de euro, dacă doresc un apartament cu două camere.

  Dacă nu reușesc să găsească un singur chiriaș, proprietarii sunt dispuși să închirieze și mai multor studenți apartamentul.

  La malul mării, în Constanța, chiria medie pentru o garsonieră este de 245 de euro de euro pe lună, iar în Braşov, 260 de euro, mai precizează sursa citată.

  Tagurile:
  Lux, Apartamente, Chirie


  Știrile Zilei