06:25 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Нострадамус

  Profeţii Nostradamus: anul prevăzut pentru impactul unui asteroid –VIDEO ce trezeşte fiori

  © Wikipedia/ Anonymous
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  35502

  Un expert în profeţiile lui Nostradamus prezice anul când un asteroid de proporții cataclismice ar putea lovi Pământul. Impactul ar provoca tsunami-uri şi incendii devastatoare la scară globală.

  BUCUREŞTI, 17 sept – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit lui Mario Reading, autorul cărţii „Nostradamus: The Prophecies Complete for the Future”, catrenele lui Nostradamus conţin indicii referitoare la un viitor impact al unui asteroid cu Pământul. Acest impact ar putea avea loc în 2069.

  Asteroidul ar putea lovi Pământul în timpul vieţii noastre, declanșând tsunami-uri şi incendii distrugătoare la scară globală. Impactul asteroidului ar fi fost prevăzut de profetul mistic francez Michele de Nostradame, sau Nostradamus, din secolul al XVI-lea, potrivit Express. Adepţii lui Nostradamus cred că scriitorul a prezis corect, printre altele, Marele Foc de la Londra din 1666 și ascensiunea lui Adolf Hitler la putere în 1933.

  În special, Mario Reading citează catrenul cu numărul 1, 69, a lui Nostradamus ca indicând producerea unui cataclism iminent. Pasajul, care a fost scris inițial în franceză, vorbește despre un munte uriaş, inundații, război și foame.

  „Muntele cel mare în jur de şapte stadii/ După pace, război, foame, potop,/ Se va rostogoli departe, distrugând mari zone ale ţării/ Chiar și temelii puternice”, este scris în catren.

  Potrivit analizei poeziei enigmatice, făcute de Reading, muntele la care se face referire este un asteroid uriaș care se prăbușește pe Pământ.

  „Un stadiu este o veche unitate de măsură echivalentă cu aproximativ 180 de metri, aşadar un «munte în jur de şapte stadii» ar măsura 1.260 de metri în circumferință. Se presupune că Nostradamus vorbește despre o lovitură a unui asteroid aici, pentru că știm că un asteroid de peste un kilometru în circumferință, care călătorește cu aproximativ 30 de kilometri pe secundă, ar avea un impact uriaş asupra întregii vieți terestre, însemnând probabil echivalentul unei puteri de 5.000 de ori mai mare decât cea a unei focoase atomice”, a spus Reading.

  Acesta a adăugat că asteroidul ar declanșa tsunami-uri între 300 m şi 800 m deasupra nivelului mării. În urma impactului, cerul ar rămâne acoperit cu cenușă, praf și fum timp de doi ani. Din cauza întunericului în care va fi cufundat pământul, lanțurile alimentare globale și ciclul de reproducere ar fi perturbate.

  „Putem prognoza că un astfel de impact poate avea loc aproximativ o dată la 100.000 de ani, iar Nostradamus pare să indice anul 2069 ca o posibilă dată a impactului”, a mai spus acesta.

  Totuşi, din fericire, oamenii de știință nu știu în prezent de niciun asteroid sau cometă care să poată ameninţa planeta noastră. Însă, potrivit Agenției Spațiale Europene (ESA), multe astfel de obiecte spaţiale rămân încă nedescoperite, astfel încât este nevoie să se continue cercetarea în acest sens.

  Scepticii cu privire la profeţiile lui Nostradamus neagă opiniile potrivit cărora scriitorul francez ar fi avut cu adevărat un dar al profeţiei.

  „Scrierile lui Nostradamus sunt exploatate în moduri eronate. Traduceri ambigue și greșite, interpretări «creative», descrieri fictive și descifrarea unor «coduri» inexistente în catrenele sale – toate acestea contribuie la întocmirea unei maculaturi vaste şi greşite”, este de părere scriitorul american Brian Dunning, creatorul revistei Skeptoid.

  Tematic

  Prezicerile lui Nostradamus: ce se va întâmpla în 2017
  Care dintre profeţiile lui Nostradamus pentru Moldova s-au adeverit în 2017
  Profețiile lui Nostradamus pentru 2018: un război mondial și crahul Israelului
  Profețiile lui Nostradamus pentru 2018: un război mondial și crahul Israelului
  Nostradamus: Profeții groaznice pentru 2018
  Profețiile lui Nostradamus: Șase schimbări majore în 2019 - Video
  Profeţiile lui Nostradamus: Izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial în 2019?
  Incendiul de la Notre Dame: Nostradamus a prezis dezastrul - Semn al vremurilor de Apoi?
  Tagurile:
  Profeţiile lui Nostradamus, Michel Nostradamus


  Știrile Zilei