14:06 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  ghișeu, bancă, amendă

  Vești bune pentru români: cresc alocațiile pentru copii!

  © Photo: Facebook / Agentie Recrutare Personal
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  18410

  În plenul de marți, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind majorarea anuală a alocației pentru copii cu rata anuală a inflației, începând cu prima zi a anului viitor.

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Proiectul a fost adoptat, în unanimitate, de cei 242 de deputați prezenți în plenul Camerei.

  Documentul prevede că inițiativa legislativă vizează completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocației cu indicele anual de inflație, în scopul menținerii cuantumului acesteia la aceeași valoare de piață.

  ”Cuantumul alocației de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, începând cu 1 ianuarie 2020”, arată proiectul de lege

  Inițiatorul proiectului este deputatul PNL Robert Sigartău. Acesta a susținut că alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le oferi celor mici o alocație ”cât mai decentă”.

  Alocația se stabilește în cuantum de 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora și 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul micuților cu handicap.

  Acest proiect urmează să fie trimis președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

  Tematic

  Important. Indemnizații mai mari la nașterea copiilor
  Indemnizații pentru mamele neangajate. Ce condiții trebuie să respecte
  Legea Pensiilor: femeile primesc indemnizații la fel ca bărbații
  Indemnizații oferite de stat pentru construcția sau procurarea locuinței – Detalii
  Da, e adevărat: ajutor de stat… pentru un serial ProTv! Ce gândesc cei de la Oltchim?
  Tagurile:
  Copii, Alocații


  Știrile Zilei