02:54 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  85261

  Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a anunțat că organizează astăzi, de Ziua Armatei, un miting în Piaţa Victoriei în semn de protest față de  de nivelul pensiilor rezerviştilor, militarilor şi poliţiştilor.

  BUCUREȘTI, 25 oct - Sputnik, Marius Holdean. Sindicatul a anunțat că mizează pe prezența a 20.000 de oameni.

  "Protestele vizează discriminările la care au fost supuşi rezerviştii, militarii şi poliţiştii activi, aliaţii noştri civili din Consiliul Naţional al Societăţii Civile prin Legea salarizării unitare, legislaţia la pensii şi îndeosebi prin anularea, practic, a prevederilor Legii pensiilor militare de stat de către OUG-urile emise de guverne, neconstituţional, din decembrie 2015 şi până astăzi", se precizează în comunicatul SCMD.

  Protestul este organizat chiar de Ziua Armatei României pentru a atrage atenția asupra problemelor militarilor.

  SCMD mai anunță că delegația protestatarilor va fi primită la Guvern și că sindicatul solicită întoarcerea la textul inițial al Legii 223/2015, așa cum a fost promulgat.

  ”Ne-am angajat, prin Protocol, să nu huiduim candidații la președinție și partidele care-i susțin. Oricum, nu merita! REPETĂM: “NU MANIFESTĂM ÎMPOTRIVA CUIVA, CI PENTRU CEVA - PENTRU DREPTATE SOCIALĂ ȘI NAȚIONALĂ!”, sunt anunțați participanții la miting.


  Știrile Zilei