00:52 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12511

  Joi, 7 noiembrie 2019, o bucată masivă din Zidul Berlinului va fi depusă în curtea Academiei Române. Cine poate participa la eveniment.

  BUCUREȘTI, 1 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. În acest an, pe 3 noiembrie, se împlinesc trei decenii de la căderea Zidului Berlinului.

  Zidul Berlinului, care devenise un simbol al "războiului rece", a fost ridicat pe 13 august 1961 și demolat pe 3 noiembrie 1989. Construcția a devenit cea mai cunoscută parte a frontierei dintre Republica Federală Germană (RFG) și Republica Democrată Germană (RDG), notează Sputnik.

  Inițiativa aducerii unei bucăți masive din Zidul Berlinului la București aparține Institutului de Științe Politice și Studii Internaționale ”Ion I. C. Brătianu” și Academiei Române.

  Evenimentul este urmat de simpozionul „Căderea Zidului Berlinului şi Revoluţia română din decembrie 1989“, care va avea loc în Aula Academiei Române, în prezenţa unor importante personalităţi ale vieţii politice, culturale, academice, religioase și diplomatice românești și a unor invitaţi din Germania, informează Academia Română pe pagina sa de Facebook.

  Bucata din zid, înaltă de aproape 3 metri şi cântărind 3,5 tone, va fi expusă în curtea Academiei Române, apoi va fi amplasată în Bucureşti, capitala României alăturându-se, astfel, marilor oraşe care au decis să expună părți din Zidul Berlinului, ca semn al luptei pentru libertate și democrație.

  Reprezentanții Academiei Române anunță că evenimentul se va desfășura cu public și în prezența presei.  Știrile Zilei