19:57 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Automobile

  Veste proastă pentru şoferi: se doreste reintroducerea unei taxe auto

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  81021

  Joi, la preluarea mandatului de către noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, noul premier Ludovic Orban a afirmat necesitatea reintroducerii unei taxe de poluare.

  BUCUREŞTI, 7 nov – Sputnik, Doina Crainic. Ludovic Orban a afirmat joi că ar trebui introdusă o taxă pentru maşinile la prima înmatriculare, în funcţie de gradul de poluare al maşinii.

  „Cred că ea trebuie să fie concepută ca taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil”, a declarat noul prim-ministru la preluarea mandatului de către noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, potrivit România TV.

  Premierul a mai spus că mai întâi trebuie să se ajungă la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul instituţiilor europene, pentru a nu se lua o taxă de la proprietarii de maşini pentru ca după aceea să trebuiască să fie restituită acestora.

  La rândul său, noul ministru al Mediului a spus că,din datele pe care le deţine, din bugetul de 2,4 miliarde de lei al Ministerul Mediului, 1,8 miliarde s-au cheltuit pentru restituirea acestei taxe.

  Tematic

  Atenție șoferi: Capcane pe străzile Capitalei - iată ce puteți păți - Foto
  Nimic nu-i mai sperie: Iată ce au făcut mai mulți șoferi moldoveni - Detalii
  Atenție, șoferi! Iată ce riscați dacă circulați fară permis
  Tagurile:
  Taxe, Șoferi


  Știrile Zilei