03:57 28 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  212630

  Potrivit unui proiect de lege prezentat recent, alocațiile copiilor vor fi tăiate începând cu data de 1 ianuarie 2020, dacă vor fi încălcate anumite reguli.

  BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Vești rele pentru elevi. Statul a decis să le taie alocațiile, dacă nu respectă o regulă.

  Practic, de la 1 ianuarie 2020, școlarii se pot trezi cu veniturile tăiate dacă au prea multe absențe.

  Mai mult, dacă elevul are are prea multe absențe nemotivate, alocațiile copiilor vor fi cu 20 de procente mai mici sau chiar se vor suspenda integral.

  Această modificare face parte dintr-un nou proiect de lege prin care se propun majorări anuale ale banilor destinați elevilor, informează dcbusiness.ro

  Sursa citată precizează deja că alocațiile copiilor au fost tăiate deja în județul Vaslui, acolo unde regula a început să fie aplicată încă din luna august. Din acest motiv, au fost afectate în jur de 400 de familii.

  Măsura este una corectă și descurajează lipsa de la ore. Chiulul este dăunător elevului, însă, dacă pe planul asimilării de informații, acesta nu simte că pierde ceva, atunci, prin adoptarea măsurii de tăiere sau ciar sistare a veniturilor, este posibil ca lucrurile să intre pe un drum bun, iar școlarul să devină, dacă nu conștiincios, măcar prezent la ore.

  Tagurile:
  Copii, Alocații


  Știrile Zilei