14:44 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Imagine simbol

  Zilele Republicii Tatarstan, la Centrul Rus de Știință și Cultură București

  © Sputnik / Максим Богодвид
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11310

  Evenimentul se va desfășura în cadrul celei de-a IX-a ediții a Zilelor Culturii Ruse în România care are loc în intervalul 16 octombrie – 27 noiembrie 2019.

  BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Vineri, 15 noiembrie, la ora 16.00, la Centrul Rus de Știință și Cultură se deschid Zilele Republicii Tatarstan, cu un master class de artă coregrafică și plastică ”Identificarea personală în societate”.

  În aceeași zi, la Centrul Rus de Știință și Cultură va avea loc vernisajul expoziției în prezența autorului artistului plastic Radik Musin, care s-a făcut remarcat în domeniile picturii, graficii și artelor publice.

  Programul se va încheia, la ora 19.00, cu concertul ansamblului etnic turcic-tătăresc de arte și meșteșuguri ”Rivayat” (datină, nota Georgiana Arsene).

  Ansamblul este o echipă de creație artistică. Ea ocupă un loc meritoriu în spațiul cultural al Republicii Tatarstan și al Rusiei, reprezentând ”cartea de vizită” cu cele mai bune exemple de muzică și tradiții populare naționale ale tătarilor din Republica Tatarstan în spațiul multicultural al Rusiei și în străinătate, informează Centrul Rus de Știință și Cultură într-un comunicat de presă.

  Intrarea la aceste evenimente este liberă în limita locurilor disponibile.

  Sâmbătă, la ora 19.00 la Teatrul ”Nottara” din Bulevardul Magheru nr. 20 a avea loc spectacolul Asociației de creație artistică ”Alif”.

  Asociația este implicată în proiecte de dans și de scenă, care abordează problemele sociale actuale.

  Ansamblul s-a format în anul 2016 și, deși este atât de tânăr, a reușit să obțină cel mai prestigios premiu teatral din Rusia.

  Proiectul este realizat cu participarea activă a artistului emerit al Rusiei, solistul de balet Kirill Ermolenko.

  El a studiat și s-a pregătit înn arta baletului în capital Tatarstanului, orașul Kazan și a activat mai bine de un deceniu ca prim solist al baletului Kremlinului din Moscova.

  Intrarea se face pe bază de bilete, care pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului ”Nottara”.

  Tagurile:
  Tatarstan, Centrul Rus de Ştiinta şi Cultura


  Știrile Zilei