05:55 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  217400

  Ministrul Educației și Cercetării a declarat că intenționează să facă vizite neanunțate în unitățile de învățământ, începând chiar de săptămâna viitoare.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Motivul pentru care ministrul Educației și Cercetării spune că nu dorește să își anunțe vizitele în școli este reprezentat de faptul că nu îi place festivismul.

  Primul județ pe care urmează să îl viziteze demnitarul va fi în apropiere de București, potrivit propriilor declarații.

  De asemenea, oficialul a mai explicat că va face vizite în școlile din două sau trei județe pe săptămână în perioada următoare.

  Demnitarul a declarat că va încerca să dezvolte în cadrul instituției pe care o conduce întâlniri cu profesorii, ”la firul ierbii” și că își propune să meargă și să discute cu dascălii având alături și specialiști din domeniul științelor educației.

  Anisie a precizat că, într-o săptămână, va vizita două sau trei județe din România, în funcție de cât de îndepărtate sunt acestea. În opinia sa, aceste vizite au drept scop discuțiile constructive în vederea îmbunătățirii sistemului de învățământ și a reamintit de ordinul prin care dorește debirocratizarea activității cadrelor didactice.

  ”Ori eu dacă nu merg la ei, dacă nu mă îndrept eu către ei, nu cred că de aici, dintr-un birou al Ministerului se pot lua decizii fără să te consulți cu toți actorii care sunt implicați în sistemul de educație”, a declarat Monica Anisie

  Vizitele neanunțate în școli pe care ministrul Educației și Cercetării dorește să le întreprindă în unitățile de învățământ din România nu vor face decât să crească gradul de stres în rândul cadrelor didactice.

  Consultări cu profesorii au mai fost la minister și nu s-au soldat cu vreun rezultat pozitiv.

  Demersul său pare a fi unul bine intenționat, dar importantă este finalitatea, pentru că, altfel, nu rămân decât niște discuții și mult stres.

  Tematic

  BAC și Evaluare Națională 2020: Anisie, despre testele grilă
  Monica Anisie, ministrul Educației: ”Sunt și profesori care nu mai fac față”
  O vor regreta dascălii pe Andronescu? Ce vrea Anisie de la profesori
  Pentru un mesaj ca al Monicăi Anisie, Andronescu ar fi fost arsă pe rug! Metaforic…
  Anisie nu glumește: pune în practică un proiect al Ecaterinei Andronescu
  Tagurile:
  Şcoli, profesori, Monica Anisie


  Știrile Zilei