03:20 01 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR19.94
 • USD17.04
 • RUB0.21
 • RON4.09
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16110

  Deși ziua de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României sunt libere prin lege, de ele nu vor putea beneficia decât unii angajați. Ce se întâmplă.

  BUCUREȘTI, 17 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Zilele de 30 noiembrie, respectiv, 1 decembrie 2019 vor fi în acest an sâmbăta și duminica.

  Potrivit Codului Muncii, ele sunt declarate zile libere. De ele beneficiază, de regulă, angajații de la stat și de la privat.

  Anul acesta, însă, cei mai mulți angajați nu vor beneficia de acele zile libere, pentru că ele vor cădea în week-end, salariații primind liber, în acele zile, oricum, informează digi24.ro.

  De acele zile libere vor beneficia cei care lucrează, în mod normal în week-end și care ar fi lucrat în week-end-ul 30 noiembrie – 1 decembrie 2019.

  Facem precizarea că, dintre ei, sunt și unii angajați care nu vor beneficia de zilele libere atunci, ci, ulterior, prin compensare. Vorbim despre salariații care lucrează în acel sfârșit de săptămână în unități sanitare, unități de alimentație publică și locuri în care activitatea nu poate fi întreruptă din pricina caracterului procesului de producție sau specificului activității.

  Tematic

  Pleci în vacanţă de 1 Decembrie? – vezi cum vor circula trenurile
  Vestea anului pentru profesori – totul se va întâmpla de la 1 decembrie
  Replică superbă și fermă a Jandarmeriei la îndemnurile huliganice care vizează 1 Decembrie
  F-16 nu s-a desprins de la sol de 1 Decembrie. "628 de milioane de euro degeaba"
  Prognoza meteo: Ce ne rezervă vremea în minivacanţa de Sf. Andrei şi 1 Decembrie
  Tagurile:
  români, Zile de odihnă

  Știrile Zilei