02:58 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Vin

  Reacția unui moldovean care ducea la Moscova 240 litri vin de casă și a fost oprit la vamă

  © Sputnik / Anna Anastasiadi
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  213261

  Un moldovean intenționa să ducă rudelor și prietenilor de la Moscova peste 240 de litri de vin de casă, însă după ce a fost oprit la vamă a refuzat să-l predea.

  CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Un moldovean a încercat să introducă pe teritoriul Rusiei peste 240 de litri de vin de casă. Potrivit lui, vinul era destinat prietenilor care se află la Moscova. Vameșii de la punctul de control Bryansk au descoperit alcoolul în timpul unui control în trenul Chișinău-Moscova, anunță portalul SM-News.

  Bărbatul a declarat vinul, însă nu știa că pe teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice limita admisibilă este de 5 litri, dintre care 3 litri pot fi introduși fără plata taxelor și impozitelor.

  Moldoveanul a refuzat să predea vameșilor vinul de producție proprie, preferând să facă cale întoarsă acasă. Pe numele acestuia a fost întocmit un proces-verbal contravențional pentru nerespectarea regulilor de transportare a mărfurilor.

  Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani pot introduce pe teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice 3 litri de băuturi alcoolice și bere fără a le declara și fără a achita taxe și impozite.

  În cazul transportării între 3 și 5 litri se achită taxă vamală de 10 euro pentru fiecare litru în plus (în cazul spirtului etilic este vorba de 22 de euro per litru). Introducerea unei cantități mai mare de 5 litri este interzisă.

  Tematic

  O sută de mii de profesori, dați afară? Olguța Vasilescu:”Vin vremuri grele peste România”
  Avertizare meteo: Vortextul polar loveşte ţara – când vin ninsorile, iarna ce ne aşteaptă
  Prognoza meteo: cum se anunţă vremea în luna noiembrie – vin ninsorile sau se încălzeşte?
  Prognoza meteo pentru iarnă: când vin ninsorile
  Festivalul Vinului la Comrat: Igor Dodon mers cu vin de casă de la Sadova
  Când vin ninsorile în toată ţara și se răceşte la sub 0° - anunţul meteorologilor
  Tagurile:
  Uniunea Economică Eurasiatică, vama, Rusia, Moldovean, vin


  Știrile Zilei