19:02 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Fermă, vite mari cornute, producerea lapteLUI

  E dezastru! Crescătorii de animale români, loviți din plin de un acord UE!

  © Sputnik / Александр Кондратюк
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12720

  Uniunea Europeană a încheiat un acord de schimburi comerciale ce va afecta fermierii europeni, amenințați cu falimentul. Avertismentul europarlamentarului român Daniel Buda.

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Fermierii europeni și, implicit, cei din România, sunt amenințați cu falimentul fiindcă nu vor putea ține pasul cu prețurile joase.

  Totul este o consecință a acordului încheiat între UE și un grup de țări intitulat Mercosur – Brazilia, Argentina, Paraguay, Uruguay. Acest acord prevede schimburi comerciale și o posibilitate de a avea imporrturi ieftine.

  Daniel Buda, europarlamentar român, avertizează asupra importurilor de carne stricată sau care provine de la animale hrănite cu făină din carne, interzisă în UE.

  ”Este clar că discutăm de un sistem care nu poate fi controlat, nici sub aspectul consumului de antibiotice, hormonilor de creștere, nici în ceea ce privește folosirea de îngrășăminte chimice. Iar toate aceste condiții și standarde, fermierii din UE trebuie să le respecte”, a spus Buda.

  În opinia sa, ținta finală vor fi consumatorii, ce vor fi nevoiți să consume carne insuficient de bine verificată din punct de vedere al trasabilității, al conținutului de hormoni și antibiotice.

  Buda a subliniat că fermierii nu se opun încheierii acordurilor comerciale, însă își doresc o concurență loială.

  Prețurile de cost pe unitatea de produs cu o calitate îndoielnică sunt mult mai mici față de prețurile din Uniunea Europeană, iar diferențele calitative sunt uriașe.

  UE și Mercosur au ajuns, la data de 28 iunie 2019, la un acord politic ce vizează încheierea unui acord comercial ambițios, echilibrat și cuprinzător.

  Potrivit informațiilor furnizate de Comisia Europeană, noul cadru comercial - parte a unui mai amplu acord de asociere între cele două regiuni – va consolida un parteneriat strategic politic și economic ”și va crea oportunități semnificative de creștere sustenabilă pentru ambele părți, respectând mediul și protejând interesele consumatorilor din UE și din sectoarele economice sensibile”, mai notează sursa citată.

  Tematic

  Nu ştim ce mâncăm – în România a intrat carne de la animale bolnave din Polonia
  România, înconjurată de epidemii care fac ravagii printre animale
  E oficial! Crescătorii de animale vor plăti amenzi uriaşe!
  Cele mai ciudate și neobișnuite animale de pe planeta noastră - Foto
  O fată din Hâncești a murit, iar alta este spitalizată după ce au folosit soluție pentru animale
  Tagurile:
  Români, Acord cu UE, creșterea animalelor


  Știrile Zilei