16:21 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Ярмарка мёда

  Cercetătorii dezvăluie: ce are mierea românească în plus față de cea de Manuka

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  20290

  Mitul mierii de Manuka, despre care se spune că ar avea un efect antibacterian puternic este demolat de doi cercetători români, care spun că mierea din România are efecte extraordinare.

  BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Simona Bișboacă, inventator mondial în industria alimentară, și Ioan Bișboacă au arătat, prin testări de laborator făcute în România și confirmate în Elveția, faptul că mierea românească are un efect antibacterian mai puternic decât mierea de Manuka.

  Aceasta este o miere specială care provine din Noua Zeelandă.

  Descoperirea a fost făcută în procesul de dezvoltare a unui nou produs alimentar creat de cei doi cercetători pe baza brevetului lor de invenție pentru ”cel mai puternic antioxidant” care să conțină miere și alte produse ale stupului, informează agrointel.ro.

  “În urma testelor efectuate pentru determinarea activităţii inhibitorii a mierii asupra celor mai frecvenţi agenţi patogeni putem spune că noi avem, de fapt, cea mai grozavă miere. Din tabelul comparativ cu diametrele zonei bactericide pe cele şase culturi rezultă că mierea românească este mai puternică din punct de vedere antibiotic decât mierea de Manuka, având patru indicatori mai mari, unul la egalitate şi unul inferior. Nu pot să spun că mierea lor nu are efect antibacterian, dar nu aşa ca şi mierea românească”, a precizat Simona Bișboacă.

  Cercetătorul este de părere că mierea de Manuka este mult prea mediatizată și că nu este corect pentru consumator să fie indus în eroare prin afirmația că are cel mai puternic efect microbian.

  De asemenea, specialist în industria alimentară a precizat că tradiția românească în apicultură și apiterapie este recunoscută și că este nevoie să fie promovate mai bine și mai mult produsele românești și oamenii care le-au realizat.

  Tematic

  Apicultorii sunt revoltați că legislația favorizează importul de miere
  Luna de miere va fi „amară” pentru primarul de Chișinău. „Va fi demis”...
  Revoltător: miere vândută ca produs 100% românesc, amestecată cu miere din China
  Tagurile:
  cercetători, miere


  Știrile Zilei