01:11 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Gaudeamus 2019 - Redescoperă Rusia

  Gaudeamus 2019: ”Redescoperă Rusia citind” – oferta de carte rusă

  © Photo : Facebook / Georgiana Arsene
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21120

  Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură București, Natalia Muzhennikova, a explicat că, începând din acest an, la standul Centrului participă Editura Zlatoust, care face cărți pentru învățarea limbii ruse de către străini.

  BUCUREȘTI, 22 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Cartea rusă ocupă un loc important și în acest an la Gaudeamus.

  Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură București, care participă la târg, a explicat, pentru Sputnik, cu ce cărți întâmpină standul Centrului cititorii români.

  ”Noi din 2013 încercăm să păstrăm prezența la Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Ca în fiecare an, încercăm să găsim parteneri din Rusia care ne ajută cu cărțile. Din acest an, la standul nostru participă Editura Zlatoust, care face cărți despre învățarea limbii ruse în diferite limbi”, a explicat Natalia Muzhennikova

  Editura Zlatoust are o ediție care se adresează elevilor de 10-13 ani, care încep să învețe limba rusă.

  Sunt și dicționare pentru copii, dar și cărți pentru adulții care doresc să învețe limba rusă.

  În acest an, Centrul Rus de Știință și Cultură a amenajat un stand special, făcut împreună cu Societatea Geografică Rusă cu care, de trei ani de zile, organizează expoziții la Muzeul Antipa.

  Aici pot fi găsite cărți despre geografia Rusiei și despre cât de diversă este Rusia, în general, din punct de vedere geografic.

  Sunt, de asemenea, cărți despre descoperirile geografice care au fost făcute în Rusia de-a lungul anilor.

  Acestea nu sunt singurele surprize cu care Centrul Rus de Știință și Cultură își așteaptă cititorii. Cei interesați vor găsi frumoase și interesante cărți despre locuri și fapte din Rusia pe care nu le cunosc, dar și cărți dedicate împlinirii celor 75 de ani de la victoria în Marele Război.

  Nici cei mici nu au fost uitați.

  ”De anul acesta, noi am pregătit o carte specială, cartea pe care o lansăm sâmbătă, la ora 10.00, la Centrul nostru. Este un așa-numit Abecedar, care este făcut și în limba română. Masha, celebra Masha, ne predă lecțiile de rusă”, a mai precizat Natalia Muzhennikova.

  Manualul pentru cei mici aduce și alte personaje din desene animate rusești, unele cunoscute și de părinții și bunicii celor care astăzi, deslușesc, tainele Abecedarului.

  Din păcate, în România, cărțile pentru studiul limbii ruse pot fi cumpărate numai din două locuri: fie de la Centrul Rus, fie de la Târgul de Carte Gaudeamus, unde Editura Zlatoust a venit cu o ofertă bogată.

  Anna Lyubivaia, metodist al editurii, a prezentat, aici, oferta cu care a venit la târg, precizând, totodată, amănunte interesante despre instituția pe care o reprezintă.

  Tagurile:
  Rusia, Gaudeamus


  Știrile Zilei