19:19 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Poliția Română

  Alegeri prezidenţiale 2019: turul doi cu împușcături și crime

  © Photo : Facebook / Poliția Română
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
  29520

  Un polițist a folosit arma pentru a îndepărta cinci persoane aflate în stare de ebrietate care au vrut să intre într-o secție de votare. Un alt caz de violență, ieri, un bărbat a fost ucis din motive de dispute politice

  BUCUREȘTI, 24 nov - Sputnik, Marius Holdean. Incident la o secţie de votare din localitatea Drăgăneasa, judeţul Prahova, care se află în incinta unei grădiniţe: cinci persoane au intrat în clădire sâmbătă seară şi au agresat un agent de poliţie care o păzea.

  „Astăzi în jurul orei 20:30 un grup de cinci persoane, aflate în stare de ebrietate, au intrat in curtea gradiniţei din localitatea Drăgăneasa, judeţul Prahova, unde este amplasată secţia de votare nr. 523 Drăgăneasa şi unde sunt sigilate materiale electorale. Aceştia au manifestat acte de violenţă, aruncând cu o sticlă de băuturi alcoolice în agentul şef principal de poliţie aflat în serviciul de pază, unul dintre aceştia atacând fizic poliţistul", se arată în comunicatul poliţiei.

  Poliţistul a ripostat folosind arma din dotare. Acesta l-a rănit în picior pe unul dintre agresori.

  "În urma altercaţiei s-a folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale, agresorul fiind rănit in picior, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.  Acțiunile violente au fost oprite, în sprijinul poliţistului care şi-a făcut datoria a intervenit si o grupă de intervenţie din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Prahova pentru a proteja Secţia de votare pe timpul nopţii. Precizăm că agresorii au fost identificaţi, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Câmpina”.

  Suspectul rănit se află sub pază la spital, iar un altul a fost reţinut.

  Nu este singurul incident violent de la aceste alegeri. Tot ieri, un bărbat de 62 de ani, din oraşul hunedorean Călan, a fost găsit mort cu o lovitură în zona capului, după un conflict pe teme politice cu un bărbat de 54 de ani, aceasta fiind o crimă plecată de la o ceartă politică, ceva ce România nu a cunoscut până acum.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)


  Știrile Zilei