17:29 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Cristian Popescu Piedone

  Ultima oră: Cerere incredibilă a procurorilor pentru Piedone în cazul lui Colectiv

  libertatea.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Tragedia Colectiv: Filmul evenimentelor, imagini dramatice (27)
  1009101

  Parchetul s-a dezlănțuit în cazul Colectiv, pedeapsă mare cerută pentru fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone

  BUCUREȘTI, 25 nov, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp la dezbaterile din dosarul Colectiv de la Tribunalul Municipiului București, procurorii au cerut pedeapsă orientată spre maximum pentru Cristian Popescu Piedone – 15 ani pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

  Aceeași pedeapsă a fost cerută pentru foste angajate ale Primăriei Sectorul 4. Pedeapsa pentru  abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu este de la 3 la 15 ani de închisoare.

  În același dosar mai sunt trimişi în judecată şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei. Popierii ar fi știut că respectivul club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendii, dar au ignorat aspectul.

  Conform procurorilor, Cristian Piedone, la vremea tragicului incident primar al Sectorului 4, se face vinovat de abuz în serviciu care a cauzat vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4.

  La ora actuală, la TMB au fost cumulate toate cauzele într-un singur dosar, a ajuns în faza dezbaterilor finale după cinci ani de la tragedia de la ”Colectiv”.

  Practic, Piedone cade victimă a unei tendințe de răzbunare a unei societăți care, de 30 de ani, acceptă neregulile, ilegalitățile – și chiar le încurajează. Să ne amintim că milioane de consumatori au frecventat localurile din Centrul Vechi, locații total nesigure – din toate punctele de vedere până de curând. Din fericire, nu s-au produs incidente, dar acele unități funcționau mult mai ”ilegal” – și asta vedea oricine mergea acolo.

  Concret, fostul primar Piedone nu are vreo legătură cu tragedia; tragedia a fost provocată fie de folosirea improprie a unui spațiu pentru care exista o anume autorizație – sau de o mână criminală, ipoteză prezentată de investigatori din presă dar și de specialiști în domenii militare.

  Implicarea lui Piedone – poate cel mai bun primar din Capitală, ca realizări - pare a fi mai mult un interes politic, folosindu-se și manipulând durerea familiilor celor pieriți în tragedie.

  După toate urmările și folosirea în continuare a tragediei, ”Colectiv” pare a fi varianta românească a lui 11 septembrie. Că tot luăm ”lumină” de la americani… sau, de fapt, luăm și mult ”întuneric”?

  Тема:
  Tragedia Colectiv: Filmul evenimentelor, imagini dramatice (27)

  Tematic

  Dosar penal pentru ascunderea filmului de la Colectiv și pentru înjurarea morților
  Tragedia de la Colectiv: ”multe lacrimi, perseverență și forță interioară”
  Adevărul cu privire la filmarea „secretă” de la Colectiv – acolo „a fost o deflagrație”
  Tagurile:
  Colectiv


  Știrile Zilei