18:32 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  ceață

  Prognoza meteo: schimbarea care vine în weekend – cum va fi în următoarele zile

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (272)
  48010

  Meteorologii anunţă că temperaturile se mai menţin un timp mai ridicate decât normalul acestei perioade, însă ploile se extind. De asemenea, vremea va intra curând într-un proces de răcire accentuată.

  BUCUREŞTI, 28 nov – Sputnik, Doina Crainic. Vineri valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât mediile multianuale, potrivit România TV. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua.

  În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile pe suprafeţe mai mici. La munte, noaptea, precipitaţiile vor fi mixte în masivele nordice şi la peste 1800 m în Carpaţii Meridionali.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, îndeosebi pe creste, unde la rafală se vor atinge viteze în jurul a 70 km/h, iar în prima parte a intervalului pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade.

  Sâmbătă, vremea se va răci faţă de ziua precedentă, devenind normală pentru această perioadă în jumătatea de nord a ţării, unde vor fi înnorări şi local precipitaţii slabe sub formă de ploaie, iar pe suprafeţe mai mici, noaptea, lapoviţă sau ninsoare.

  La munte treptat vor predomina ninsorile, dar vor fi trecătoare şi slabe cantitativ. În sudul şi sud-estul teritoriului valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe crestele montane, dar pe suprafeţe mai mici şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în regiunile nordice şi 14 grade în Dobrogea şi Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 4 grade.

  Duminică, procesul de răcire a vremii va continua şi se va resimţi în toate regiunile, astfel că valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice pentru începutul lunii decembrie, iar local, îndeosebi în nord şi centru, sub mediile caracteristice datei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului în sudul teritoriului şi local în centru, iar în Muntenia pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii slabe, mixte.

  În timpul nopţii, cerul se va înnora în vest, centru şi nord şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe - mixte în Banat şi în Crişana şi predominant ninsori în Maramureş. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, în special în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, iar cele minime de luni dimineaţa între -7 şi 2 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

  Тема:
  Prognoza meteo (272)
  Tagurile:
  prognoza, vremea, Meteo


  Știrile Zilei