02:22 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Londra

  Avertizare pentru Marea Britanie: aer arctic, ninsori abundente şi temperaturi de -12‎°

  © AFP 2019 / TOLGA AKMEN
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  146 0 0

  O masă de aer arctic deasupra Marii Britanii va aduce condiţii mai severe de iarnă în Regat, cu temperaturi de îngheţ resimţite de -12 grade, vânturi, polei și ninsori în următoarele 48 de ore.

  BUCUREŞTI, 29 nov – Sputnik, Doina Crainic. Britanicii au fost avertizați că în acest weekend temperaturile sub zero grade vor transforma drumurile și trotuarele în patinoare periculoase. Meteorologii spun că vremea extrem de rece poate aduce temperaturi scăzute record.

  În întreaga țară se va instala o vreme foarte rece în weekend, cu temperaturi sub zero grade aşteptate aproape în toate regiunile.

  „Presiunea scăzută va aduce precipitații în sud-vest în weekend, în timp ce restul Regatului Unit rămâne foarte rece, cu înghețuri răspândite. Ne aşteptăm la temperaturi peste noapte între -6 grade în Scoția și -2 grade C la Londra, în Scoția axistând șansa ca aversele să cadă sub formă de ninsoare în zonele deluroase în weekend”, a spus purtătorul de cuvânt al Met Office, Oli Claydon, citat de Express.

  Acesta a mai spus că, deşi în Scoția vremea va deveni mai blândă la începutul săptămânii viitoare, în restul țării vremea va rămâne deosebit de rece luni și marți.

  Mai mult, graficele arată temperaturi resimţite de până la -12° C în următoarele două zile, pe măsură ce vânturile se extind dinspre nord.

  De asemenea, deşi vor mai fi intervaluri mai blânde, vremea va deveni treptat mai rece în perioada premergătoare sărbătorilor, avertizează specialiștii în prognoză de lungă durată.

  Furtunile de zăpadă amenință să acopere regiunile nordice în decembrie, putând afecta chiar şi sudul Angliei.

  Potrivit meteorologului James Madden, de la Exacta Weather, nordul Marii Britanii, Scoția și zone ale Țării Galilor pot fi expuse condițiilor de viscol în ultima parte a lunii decembrie. De asemenea, pe măsură ce vremea devine mai rece, posibilitatea unui Crăciun Alb este tot mai mare.

  Meteorologii au emis vineri avertismente de gheață pentru o parte însemnată din centrul Angliei, pe măsură ce temperaturile scad în urma ploilor abundente.

  Tematic

  Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile: Când se strică vremea
  Avertizare meteo până pe 23 noiembrie: răcire anormală, ninsori, vânt puternic
  Avertizare meteo: val de aer siberian, răcire neobişnuită, ninsori – vremea în weekend
  Prognoza meteo pentru săptămâna aceasta
  Meteo UK: Furtuna tropicală Sebastien loveşte Londra – vremea în următoarele zile
  Prognoza meteo: schimbarea care vine în weekend – cum va fi în următoarele zile
  Tagurile:
  vremea, Meteo, ninsori, Marea Britanie


  Știrile Zilei