17:44 05 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Nicolae Ionel Ciucă

  MApN – intervenție de formă, fără respect, în cazul veteranului umilit!

  © Photo : Facebook / Nicolae Ionel Ciucă
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  643100

  Acesta e mod de adresare față de un veteran de război? Dacă posta asta Andrei Caramitru, Cheloo ori BUG Mafia, mai înțelegeam – dar Ministerul Apărării?!

  BUCUREȘTI, 4 decembrie- Sputnik, Dragoș Dumitriu. După reacția puternică a presei și a opiniei publice în cazul veteranului Emil Vețeleanu, MApN a intervenit… printr-o postare pe Facebook! Probabil își imaginează că veteranul centenar e vreun ”fan” al ”rețelei de socializare”!

  Chiar era greu ca MApN să dea un comunicat, pe care să i-l trimită în scris și bătrânului erou?! Era atât de greu să-i facă o bucurie eroului, după această umilință?!

  ”Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit. Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii”, scrie MApN, continuând într-un mod cu totul nefiresc: ”Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet”.

  Cum adică ”nea Emil”?! Acesta e mod de adresare față de un veteran de război? Dacă posta asta Andrei Caramitru, Cheloo ori BUG Mafia, mai înțelegeam – dar Ministerul Apărării?! Nu tu grad, că doar sunt militari, nu tu adresare cu respect pentru fapte și vârstă – că doar scriu în numele unui minister?!

  ”Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide”.

  Cum adică ”se spune”?! Adică la MApN nu există o situație a veteranilor războiului mondial?! Chiar atâta lipsă de grijă pentru cei care ”sunt stâlpii ţării noastre”?!

  ”La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea” – ceea ce arată cât de mult respectă el Armata! Dar oare e valabilă și reciproca?

  În final, în postare se scrie că ”O fotografie cât o mie de cuvinte!” și că e ”O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu "Prezent"!”. Trist dacă e așa… dar probabil că e adevărat. Față de alte țări – cum ar fi Rusia ori SUA -  ”respectul” care se acordă în România veteranilor este reprezentat de un singur cuvânt: ”nea”!

  ”Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect!”. Pe bune?! Mai respectuos era ”tovarășe”, de pe vremuri!

  Și chiar dacă din imaginea de mai jos nu se vede, ar fi bine să se rețină un aspect esențial, de fond, nu de ”socializare”: ”Nea” acesta a trăit mai mult război adevărat decât toată conducerea MApN la un loc.

  De aceea nu e ”Nea” cu ei, ci un mare militar, mai mare decât ei toți la un loc. Onoare!

  Tagurile:
  MApN, Veterani


  Știrile Zilei