22:25 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  32940

  PSD reacționează la vestea creșterii vârstei de pensionare și anunță printr-un comunicat că se opune categoric oricărei măsuri de creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Ideea a fost vehiculată de liberali.

  BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik, Marius Holdean. Lansarea pe piață a propunerii creșterii vârstei de pensionare de către PNL a atras o reacție fermă a PSD:

  ”PSD se va opune oricărei tentative a Guvernului PNL de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani. PSD atrage atenția că propunerea prim-ministrului Orban ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de ani, reprezintă un „dar otrăvit” prin care se încearcă realizarea primului pas în creșterea vârstei de pensionare”, spune PSD într-un comunicat.

  PSD face și o observație de bun simț: în România nu se poate discuta de majorarea vârstei de pensionare la nivelul altor state europene, în condițiile în care speranța de viață din România este mai mică cu 8 ani față de media UE.

  Ludovic Orban s-a dezis de ideea creșterii vârstei de pensionare când a văzut reacția publică și a declarat că e vorba doar de o opțiune personală a celor care doresc să lucreze și după vârsta legală de pensionare.

  Tematic

  Pensii 2020: vești rele pentru vârstnici, s-ar putea amâna majorările
  Milioane de pensionari, vizați. Cum vor liberalii să schimbe Legea pensiilor
  Proteste masive în Franța din cauza pensiilor
  În plină grevă, premierul francez anunță că reforma pensiilor merge mai departe
  Profesorii pensionari, la mâna ministrului Muncii: Decizia luată
  Vârstă de pensionare profesori: propunerea lui Orban va enerva dascălii
  Orban lovește în Isărescu? Guvernatorul BNR cumulează pensia cu salariul
  Tagurile:
  PSD, PNL, Pensie


  Știrile Zilei