16:09 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  3516 0 0

  Potrivit unui amendament adoptat în Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, cuantumul alocațiilor pentru copii urmează să fie dublat.

  BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Alocația pentru copiii cu dizabilități ar urma să ajungă la valoarea de 600 de lei, potrivit amendamentului propus de Adrian Solomon de la Partidul Social Democrat.

  Urmează votul final în plenul Camerei Deputaților, cel mai probabil, astăzi.

  În urmă cu o săptămână, președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va amenda bugetul de stat pe 2020 pentru dublarea alocațiilor pentru copii.

  În replică la Ciolacu, premierul Ludovic Orban a amintit că alocațiile au fost dublate în acest an, din inițiativa Partidului Național Liberal.

  Șeful Executivului a spus că “acest populism deșănțat al PSD” îi arată clar că n-au înțeles nimic, fiind convins că românii vor înțelege “această parșivenie”, informează edupedu.ro

  “Deja am hotărât, dacă nu avem posibilitatea de amendament la buget, să venim cu o lege pentru dublarea alocațiilor copiilor, deoarece acest lucru l-a făcut și PNL și nu cred că au ceva împotrivă ca PSD să vină anul acest cu același amendament”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament.

  Acesta explicat, întrebat fiind dacă bugetul poate suporta o astfel de cheltuială, că tot ceea ce suportă bugetul României este atributul Guvernului României.

  Potrivit lui Ciolacu, veniturile copiilor, în acest moment, sunt prea mici pentru timpurile de astăzi.

  Tematic

  Românii din Germania, important: alocații pentru copii chiar dacă aceștia trăiesc în țară
  Indemnizații oferite de stat pentru construcția sau procurarea locuinței – Detalii
  Important. Indemnizații mai mari la nașterea copiilor
  Legea Pensiilor: femeile primesc indemnizații la fel ca bărbații
  Indemnizații pentru mamele neangajate. Ce condiții trebuie să respecte
  Tagurile:
  Schimbare, Guvern, Alocații


  Știrile Zilei