21:51 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  43 0 0

  Consumatorii ar trebuie să fie atenți la ofertele turistice care ar putea să îi tenteze în această perioadă, avertizează Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

  BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Luna decembrie este acel moment din an când românii aruncă în stânga și în dreapta cu bani. Iar când sunt și ”îmbiați” cu oferte turistice, atunci dorința de achiziții crește.

  Toate bune și frumoase, numai că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par. Ne avertizează chiar Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

  Acesta scrie, pe pagina sa de Facebook, că trebuie să fim atenți la ofertele turistice.

  În acest sens, consumatorii trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație, cazare, transport, serviciile de masă, precum și de modalitățile de plată.

  Agenția de turism are obligația să furnizeze turiștilor, în scris, în vederea încheierii contractului, informații referitoare la: localitatea de destinație, ruta de parcurs, mijlocul/mijloacele de transport utilizat/utilizate, caracteristicile și categoria acestuia/acestora, tipul unităților de cazare, adresele și categoriile de clasificare a acestora, serviciile de masă oferite și categoria de clasificare a unităților de alimentație, durata programului, cu indicarea datei sosirii și a plecării, informații generale privind regimul pașapoartelor și al vizelor, precum și al asigurărilor de sănătate necesare pentru călătorie și sejur - cuantumul avansului, dacă este cazul, precum și termenul pentru achitarea restului de plată, numărul minim de persoane necesar pentru realizarea programului și termenul limită pentru informarea turistului, în caz de anulare a călătoriei turistice, informează Anghel

  Mai mult decât atât, agențiile de turism au obligația să încheie polițe de asigurare cu societăți de asigurare agreate de Ministerul Turismului. De asemenea, în contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice încheiat între agențiile de turism și turiști, indiferent de modul de prezentare a acestora – catalog, pliant sau alt înscris – este obligatoriu să se consemneze faptul că turistul este asigurat pentru insolvabilitatea sau falimentul agenției de turism, precum și condițiile și termenele în care turistul poate solicita plata despăgubirilor.

  Tematic

  Competiţie de oferte turistice la Bucureşti. Moldova, printre invitaţi
  Vouchere de vacanță – bugetarii care vor primi tichetele în 2019
  Protejează-ți telefonul în vacanță! Cum trebuie procedat
  Vacanță de Paște 2020 învățământ: schimbări importante
  Vacanță 2019: unde au preferat românii să se relaxeze
  Tagurile:
  Crăciun, Revelion, Turism


  Știrile Zilei