11:01 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  316 0 0

  Poliția Rutieră a precizat că acest lucru se va întâmpla pe mai multe artere, cu prilejul organizării unor acțiuni de comemorare a 30 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989.

  BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Sâmbătă și duminică, în municipiul București se vor organiza mai multe activități cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989.

  Acest lucru va face ca traficul să fie restricționat în mai multe zone ale Capitalei.

  Circulaţia se va restricţiona astfel: - în data de 21 decembrie, între orele 08,45 - 11,30, pe Calea Şerban Vodă, între Şoseaua Olteniţei şi breteaua de legătură dintre Calea Şerban Vodă şi Şoseaua Viilor; - în data de 21 decembrie, între orele 11,30 - 14,00, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între Piaţa Universităţii şi Strada Batiştei, sensul de mers către Piaţa Romană; Bulevardul Nicolae Bălcescu, banda IV de circulaţie, între Strada Batiştei şi Piaţa Universităţii, sensul de mers spre Piaţa Unirii, precum şi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, banda I de circulaţie, între Strada Batiştei şi Strada Dem I. Dobrescu, sensul de mers către Piaţa Romană, informează agerpres.ro

  De asemenea, șoferii trebuie să știe că, în data de 21 decembrie, între orele 13,30 - 14,00, traficul se va restricționa, cu intermitenţă, pentru asigurarea traversului, pe durata ceremonialului şi depunerii de coroane la Troiţa din Piaţa Romană.

  Tot în data de 22 decembrie, între orele 07,30 - 10.00, traficul va fi restricționat pe banda adiacentă pistei de biciclete de pe Calea Victoriei în zona Monumentului Eroilor Revoluţiei Române, tronsonul cuprins între Str. Dem. I. Dobrescu şi Biserica Kretzulescu; între orele 09.30 – 11.00, pe Strada General Berthelot; între orele 10.30 – 12.50, pe Calea Dorobanţilor, banda I de circulaţie, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţi, pe sensul de mers către Piaţa Dorobanţi, precum şi pe Strada Emil Pangratti, tronsonul adiacent sediului Televiziunii Române.

  De asemenea, pentru Târgul de Crăciun Bucureşti din Piaţa Constituţiei se va restricţiona traficul rutier în perioada 20 - 26 decembrie, între orele 16,00 - 02,00, pe Bulevardul Unirii, perimetrul cuprins între Bulevardul I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei, inclusiv cele două bretele adiacente acesteia şi pe Bulevardul Libertăţii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie şi Bulevardul Naţiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

  S-au amplasat trei treceri pentru pietoni temporare, în perioada 28 noiembrie - 26 decembrie, în zona Pieţei Constituţiei: două pe breteaua care accede dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bulevardul Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanţe.

  Pe unde se ocolește

  Rutele ocolitoare sunt: Calea 13 Septembrie - Bulevardul Libertăţii - Bulevardul Regina Maria; Calea 13 Septembrie - Bulevardul Libertăţii - Bulevardul Naţiunile Unite - Splaiul Independenţei; Calea Călăraşilor - Splaiul Independenţei - Bulevardul Naţiunile Unite - Strada Izvor; Bulevardul Unirii - Splaiul Independenţei - Bulevardul Naţiunile Unite - Bulevardul Libertăţii - Calea 13 Septembrie.

  Conducătorii auto sunt sfătuiți să evite deplasarea în zonă în perioada menționată, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă.

  La rândul lor, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

  Tematic

  Atenție, șoferi! Iată ce riscați dacă circulați fară permis
  Andrei Năstase a făcut anunțul pentru șoferi: De azi, polițiștii nu vor mai face asta
  Atenție șoferi: Capcane pe străzile Capitalei - iată ce puteți păți - Foto
  Nimic nu-i mai sperie: Iată ce au făcut mai mulți șoferi moldoveni - Detalii
  Atenție șoferi: Iată ce măsuri va întreprinde poliția până la sfârșitul lunii – Video
  Tagurile:
  Trafic, Șoferi, capitală

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   15
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   83
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   197