19:18 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16220

  Cunoscutul chef Cătălin Scărlătescu vine în sprijinul gospodinelor din România și le împărtășește câteva din secretele meseriei sale, pentru ca mesele de Crăciun să fie pur și simplu… perfecte.

  BUCUREȘTI, 25 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Scărlătescu a explicat care sunt trucurile pentru o masă de Crăciun foarte gustoasă și, evident, îmbelșugată.

  Trăim într-o lume în care totul este făcut contra cronometru, așa că nu mai avem timp să pregătim bucatele pentru masa de Crăciun ca pe vremea bunicilor.

  Un cunoscut chef vine și ne învață cum să ne organizăm și cum să facem totul pentru ca bucuria Crăciunului să nu fie umbrită de nimic.

  ”Pe masa de Crăciun trebuie să punem de toate. Doar că nu trebuie să exagerăm. Trebuie doar să gustăm. La fel stă treaba și cu băutura. Nu trebuie să exagerăm, că ajungem la spital. N-ai cum să guști din toate porcăriile”, a spus Scărlătescu

  Cătălin Scărlătescu a precizat că șoriciul trebuie să fie neapărat pârlit și că în piftie trebuie să punem capul de porc și adidașii. Toba se bagă în stomac. Totul se va face fără chimicale, iar cozonacul trebuie să aibă neapărat rahat, ca să nu fie… ”pustiu”.

  Masa de Crăciun este o altă tradiție importantă a românilor. În data de 25 decembrie se termină postul Crăciunului, ce durează aproximativ șase săptămâni.

  În această zi, românii se pot desfăta cu preparate tradiționale, precum tobă, lebăr, sarmale, caltaboș, colaci, cozonaci, pită, prăjituri, salate, cârnați sau sarmale.

  De asemenea, carnea folosită pentru prepararea bucatelor de Crăciun este proaspătă, fiindcă, de Ignat, în data de 20 decembrie, are loc un alt obicei tradițional românesc și anume tăierea porcului.

  Tematic

  Vremea de Crăciun: schimbare a vremii, ninsori şi viscol – cum va fi în toată ţara
  Program metroului în zilele de Crăciun și Anul Nou, cum se circulă
  Tradiții de Crăciun: ce trebuie făcut să vă meargă bine și să aveți spor
  Cele mai frumoase mesaje şi urări de Crăciun 2019
  Mesajul de Crăciun al premierului Orban. Ce le urează românilor
  Masa de Crăciun: câți bani scot românii din buzunar, nu e ieftină
  Tagurile:
  Crăciun, Cătălin Scărlătescu


  Știrile Zilei