08:55 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4401120

  Campionul Daniel Ghiță desființează într-o postare pe facebook toate importurile de prost gust și modele kitsch care urâțesc România în fiecare an de Crăciun.

  BUCUREȘTI, 26 dec - Sputnik, Marius Holdean. Într-o postare pe facebook în stilul lui dur, de luptător, Daniel Ghiță atrage atenția că Sărbătoarea Crăciunului s-a transformat într-o paradă de kitschuri și de elemente jalnice din import.

  ”Dragilor, mă iertaţi că vă rog să încetaţi cu pozele cu crăciuniţe şi pulover cu Moş Crăciun! Românii au IE şi straie strămoşeşti. De ce nu va îmbrăcaţi în ele?  Toată lumea mă sună: Cum? Nu ai pulover cu Moş Crăciun? Nu am! Mare dezamăgire! Săracul copil, nu te vede familia cu pulover roşu, corniţe de cerb la maşina? ”, își începe Daniel Ghiță postarea plină de ironii amare.

  El atacă toate locurile comune ale Crăciunului în stil modern și arată lipsa lor de sens:

  ”Cum? Nu ai fost la Târgu de Crăciun! Nu, domnule nu am fost! Trebuia? Târgu ăsta nu este tipic românesc. Eu nu îmi aduc aminte ca noi aveam aşa ceva în copilărie? Târg de Crăciun e tipic nemţesc.      Peste tot muzica ”Merry X-mas” că îţi vine să vomiţi. Colinda tipic românească nu mai merge în România? Fac reclamaţie peste tot şi întreb: colindă nu aveți ? Nu avem! Nu e la modă... ”

  Dar Ghiță nu se oprește aici și îi ia peste picior și pe parveniții care își petrec sărbătorile prin stațiuni de lux din străinătate:

  ”Anul trecut am mers la ţară. Am pus poza şi un film cu o căruţă. Mă suna toată lumea: Cum? Nu eşti în Bali? Maldive? Hai, te invităm în Austria, la Kitzbuhel. Te faci de râs că postezi în căruţă la ţară! Toţi aţi crescut in Bali? Nu este Crăciunul să mergi la ţară la bunici? Nu, nu mai e la modă!”

  De unde și o adevărată profesiune de credință a lui Daniel Ghiță care scrie că refuză să fie în pas cu moda, să aibă pulovere cu Moş Crăciun, să meargă la Târguri de Crăciun, să audă Mariah Carey peste tot şi să participe la goana după cadouri.  

  ”Oribil, noi cu o tradiţie bogată să copiem toate mizeriile! Sper să nu mai văd poze cu cadouri sub brad! Materialismul domină, multă ipocrizie şi dăm dovada că nu ştim să ne respectăm strămoşii!” Ne pierdem identitatea, pentru că am devenit turme de oi... ”, atrage atenția campionul.

  El îi îndeamnă pe cititori la ”o colindă, un cârnat şi mai vizitaţi şi părinţii, bunicii la ţara. Lăsaţi superficialitatea şi materialismul!”.

  Nici de această dată, Daniel Ghiță nu se dezminte, postarea sa atrăgând mii de citiri și de comentarii pe facebook și întărind imaginea sa de patriot care nu se sfiește să spună lucrurilor pe nume.

  Tematic

  Mesajul de Crăciun al premierului Orban. Ce le urează românilor
  Cele mai frumoase mesaje şi urări de Crăciun 2019
  Masa de Crăciun: câți bani scot românii din buzunar, nu e ieftină
  Chef Scărlătescu spune tot: secretele unei mese de Crăciun perfecte
  Nașterea Domnului, confiscată de Moș Crăciun
  Patriarhul critică, de Crăciun, „modelele” străine de valorile creştine
  Mihai Morar, surpriză uriașă de Crăciun: ”Nu am avut asemenea emoții în viața mea!”
  Mesaj cutremurător de Crăciun: Ce scrie un mare compozitor român, plecat de 5 ani din țară
  De ce convoacă Ludovic Orban ședință de Guvern în a treia zi de Crăciun
  Ce semnificație are, pentru credincioși, a doua zi de Crăciun
  Tagurile:
  Daniel Ghiță


  Știrile Zilei