22:48 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  184310

  La ora actuală, părinții nu știu dacă alocațiile copiilor se vor mări sau nu în anul în curs, iar premierul României, Ludovic Orban, a făcut mai multe declarații în acest sens.

  BUCUREȘTI, 9 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Problema majorării alocațiilor de stat pentru copii continuă să mențină vie atenția opiniei publice din România.

  Deocamdată, subiectul nu are o rezolvare, iar părinții nu știu dacă banii pe care micuții îi vor primi de la stat vor fi mai mulți.

  Reamintim că premierul României, Ludovic Orban, a declarat, în urmă cu câteva zile, faptul că are câteva moduri prin care poate bloca majorarea alocațiilor de stat pentru copii.

  Deocamdată, va mai dura până când alocațiile de stat pentru copii se vor dubla. Guvernul PNL se menține pe poziții și nu va face  schimbare prea curând în această privință în 2020, anunță antena3.ro.

  Orban a declarat că dublarea alocațiilor pentru copii nu are susținere bugetară, dar, cu toate acestea, a precizat că guvernul pe care îl conduce dorește creșterea alocațiilor pentru copii.

  Reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar au reacționat după declarațiile premierului și i-au cerut acestuia să nu blocheze dublarea alocațiilor în 2020.

  Aceștia au explicat că sunt conștienți că bugetul nu reprezintă un sac fără fund, numai că, în ultimii 30 de ani, de câte ori este vorba de bugetul Ministerului Educației, de investiții bugetare reale în educație sau de alocațiile copiilor, nu se găsesc resurse financiare.

  ”Consecințele nemajorării se văd de pe acum, demografic și economic, iar în următorii ani se vor aprofunda: scăderea populației active în muncă și scăderea contribuțiilor financiare în susținerea facilităților sociale, calitatea forței de muncă rămasă în țară în raport cu cea care a ales să emigreze, importul forței de muncă în detrimentul celei naționale”, au precizat reprezentanții FNAP-ÎP.

  Tematic

  Alocații copii: se vor tăia veniturile minorilor - Iată din ce motive
  Românii din Germania, important: alocații pentru copii chiar dacă aceștia trăiesc în țară
  Alocații de stat pentru copii 2020: ce pregătește Guvernul, schimbare majoră
  Tagurile:
  Alocații


  Știrile Zilei