21:20 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  339202

  Premierul României a declarat că, în ceea ce privește dublarea alocațiilor de stat pentru copii, cea mai probabilă soluție este aceea de prorogare a termenului de intrare în vigoare a legii până când pot fi asigurați banii în bugetul de stat.

  BUCUREȘTI, 11 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul dublării alocațiilor pentru copii continuă, iar premierul nu dă înapoi de la ce declarase anterior. Mai exact, Ludovic Orban afirmase că sunt patru căi de blocare a dublării alocațiilor de stat pentru copii.

  Recent, premierul a declarat că dublarea alocațiilor va fi amânată, cel mai probabil, pentru după rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie.

  Mai mult, șeful Executivului a precizat că Guvernul este pus acum într-o situație în care și dacă ar vrea nu ar putea majora alocațiile, așa că soluția pe care se va merge, cel mai probabil, va fi cea de prorogare a termenului de intrare în vigoare a legii până vor exista în bugetul de stat resurse financiare.

  ”Bugetul este construit, aşa cum este scris în Legea bugetului de stat. Până la rectificarea bugetară, atâta timp cât la alocații pentru copii este prevăzută o sumă de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să îi ducem spre alocații pentru copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanță”, a explicat Orban, potrivit edupedu.ro.

  Premierul a punctat că voucherele de vacanță se vor acorda în continuare și dat asigurări că nu are nimeni nici cea mai mică intenție ”să umble” la acestea, ele fiind prevăzute în legea bugetului.

  Tematic

  Alocații de stat pentru copii 2020: ce pregătește Guvernul, schimbare majoră
  Alocații 2020: Orban, anunțul momentului, vrea blocarea dublării lor
  Alocații copii 2020: ce se întâmplă cu majorarea
  Alocații de stat 2020: ce se întâmplă cu majorarea, ultimele informații
  Dispută între PNL și PSD pe pensiile speciale, reducerea TVA și alocațiile pentru copii
  Tagurile:
  Alocații, Ludovic Orban


  Știrile Zilei