18:24 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  23410

  Este de așteptat ca asemenea măsuri să fie luate și în alte zone din UE, milioane de șoferi fiind afectați

  BUCUREȘTI, 14 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aveți motor diesel? E nu mai puteți circula! Asta au aflat locuitorii capitalei Italiei, după ce primăria din Roma a decis ieri o ”interdicţie temporară de circulaţie” pentru autovehiculele cu motoare diesel, informează presa internațională.

  Restricţia intră în vigoare chiar de azi, fiind valabilă între orele 7.30-10.30 şi 16.30-20.30. Deci, o decizie istorică – și care va afecta considerabil piața auto.

  Motivul este, desigur, poluarea, primarul Romei, Virginia Raggi, justificat decizia după depăşirea nivelului critic în mai multe locuri din oraş de particulele în suspensie PM10 în atmosferă.

  Dar, atenție, interdicţia nu se aplică autobuzelor, taxiurilor şi altor mijloace de transport destinate serviciilor publice.

  Este de așteptat ca asemenea măsuri să fie luate și în alte zone din UE, milioane de șoferi fiind afectați.

  În România există asemenea cu privire la poluare – cele mai vizate fiind municipiile Cluj Napoca, Constanța, Oradea și Iași, dar și în București se pune problema – deocamdată mai mult… politic.

  De menționat că, în Roma, circulaţia automobilelor cu motoare diesel vechi, neconforme cu standardele actuale de poluare UE era deja restricţionată lunea şi duminica.

  Tagurile:
  Diesel

  Știrile Zilei