09:20 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  28810

  Cărțile de muncă au fost desființate începând cu anul 2011, iar evidența s-a mutat la Revisal. Cum poate fi reconstituită vechimea angajaților.

  BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. La datele lor din bazele Revisal românii nu au acces. În acest caz, pentru a reconstitui vechimea în vederea pensionării, angajații trebuie să treacă pe la toți foștii angajatori ca să își obțină adeverințele de vechime.

  Potrivit unei modificări recente introduse în legislație, angajatorii sunt obligați să elibereze adeverințe de vechime fiecărui angajat la încetarea relațiilor de muncă.

  Adeverințele de vechime sunt necesare pentru dosarul de pensionare și se pot procura la cerere de la angajatorii unde respectiva persoană a lucrat. Angajatorii sunt obligați prin lege ca în termen de 15 zile să pună la dispoziția solicitanților adeverințele cerute, notează dcbusiness.ro.

  Dacă vreți, însă, să nu alergați de la instituție la alta sau de la o firmă la alta, puteți solicita un extras din Revisal de la inspectoratele teritoriale de muncă.

  Atenție! Această variantă este posibilă numai în cazul în care angajatorul nu poate elibera respectivele adeverințe.

  Ca să obțineți un extras din Revisal de la Inspectoratul Teritorial de Muncă aveți nevoie de o cerere, o copie a actului de identitate și plata unei taxe de 20 de lei. Inspectoratele Teritoriale de Muncă sunt obligate să remită solicitanților adeverințele cerute în termen de 15 zile.

  Tematic

  Vârstă de pensionare profesori: propunerea lui Orban va enerva dascălii
  Ministrul Finanțelor: da, vârsta de pensionare în Moldova va fi majorată
  Veste proastă: va creşte vârsta medie de pensionare. Vezi cu cât
  Italia mișcorează vârsta de pensionare și garantează un venit minim
  Milioane de români, afectați – se schimbă vârsta de pensionare
  Pensionare profesori: anunțul vicepremierului Turcan, schimbare importantă
  Poziția PSD privind planurile PNL de a crește vârsta de pensionare
  Tagurile:
  Vârsta de pensionare, Muncă, vechime


  Știrile Zilei