02:13 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  130 0 0

  Guvernul va trebui să stabilească anual, începând cu 2020, zilele libere suplimentare de care vor beneficia bugetarii în următoarele 12 luni.

  BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Termenul legal a trecut. Acest lucru înseamnă că bugetarii nu se vor mai putea bucura, de acum înainte, de celebrele ”punți”. Mai simplu spus, nu vor mai avea zile libere suplimentare.

  Legea nr. 153/2019 a venit, anul trecut, cu o nouă obligație a Guvernului. Este vorba despre stabilirea anuală a liberelor suplimentare pe care le vor primi angajații de la stat în anul în curs, până cel târziu la jumătatea lunii ianuarie.

  Având în vedere că termenul limită pentru luarea unei decizii în acest sens a trecut, bugetarii vor beneficia în 2020 doar de liberele legale pentru toți salariații, nu și de unele suplimentare, informează dcbusiness.ro.

  În afară de puntea din data de 3 ianuarie 2020,  care a trecut deja, liberele legale din acest an pică fie în timpul weekendului, adică sâmbătă sau duminică, fie în completarea weekendului, adică vineri, luni sau chiar luni și marți.

  Această schimbare a apărut ca să existe predictibilitate în sectorul public, care să ajute bugetarii să își programeze și să își organizeze minivacanțele, firmele private – care au obligații legale de îndeplinit în relația cu statul, dar și firmele sau operatorii din turism.

  Facem precizarea că, anterior, liberele suplimentare ale bugetarilor erau stabilite de la caz la caz, de cele mai multe ori, cu puțină vreme înainte de venirea lor.

  Tematic

  Zile libere 2020: calendarul sărbătorilor legale
  Zile libere: cine stă acasă pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2019
  Drepturile românilor din Italia: zile libere în luna decembrie, plata suplimentară
  Tagurile:
  bugetari, Zile libere 2020


  Știrile Zilei