05:08 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  274 0 0

  Este vorba despre medicamentele ce conțin ranitidină și ele urmează să fie retrase din toate farmaciile din România, ca urmare a unei recomandări a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

  BUCUREȘTI, 21 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Decizia de retragere a acestor tipuri de medicamente a fost luată la nivel european. Motivul îl reprezintă suspendarea, de către Directoratul European pentru Calitatea Medicamentului – EDQM – a Certificatelor de Conformitate cu Farmacopeea Europeană – CEP – pentru substanța activă Clorhidrat de ranitidină, din cauza detectării prezenței de impurități nitrozaminice – NDMA.

  Ca măsură de precauție, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a dispus blocarea la vânzare la nivel de farmacie a medicamentelor pe bază de ranitidină, atât a formelor farmaceutice cu administrare orală, cât și a soluției injectabile, până la emiterea de către Comisia Europeană a unei decizii referitoare la medicamentele ce conțin ranitidină, afectate de această neconformitate de calitate, informează hotnews.ro.

  Profesioniștii din domeniul Sănătății sunt informați că, pe piață, sunt disponibile tratamente alternative. Pacienții sunt îndemnați să își consulte medicul în acest sens.

  Ranitidina este un medicament care scade producția de acid stomacal și este utilizat frecvent în tratamentul bolii ulcerului peptic, a bolii de reflux gastroesofagian și a sindromului Zollinger – Ellison.

  Tematic

  Agenţia Medicamentului, lămuriri clare: „Face confuzii grave între medicamente"
  Mii de medicamente, scoase de pe piaţa românească – criză nemaiîntâlnită
  Mare doctor, despre „medici şi medicamente care fac rău"
  De ieri a apărut pericolul de a rămâne fără medicamente
  Moldova: Prețurile la 360 de medicamente au fost modificate
  Atenţie! Industria românească producătoare de medicamente încă poate fi salvată!
  Românii din Franţa: aceste medicamente comune, nedisponibile în farmacii din ianuarie
  Tagurile:
  Medicamente


  Știrile Zilei