06:51 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  38401

  Pasagerii unui avion al companiei Ryanair, care a decolat ieri de pe Aeroportul Otopeni şi care a avut defecţiuni tehnice, au trecut prin momente de groază. Aeronava a survolat o oră capitala, timp în care călătorii s-au gândit la ce e mai rău. Mărturiile unui pasager.

  BUCUREŞTI, 22 ian – Sputnik, Doina Crainic. Avionul avea destinaţia Londra Stansted, iar la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul București Otopeni cabina pasagerilor s-a umplut de un fum dens, ceea ce a provocat panică în rândul acestora.

  Unul dintre pasageri a povestit, pentru Ziarul Românesc, că pasagerii, cuprinşi de panică, plângeau, iar unii se luau în braţe.

  „Auzeai voci: «o să murim!» Plângeau femei și bărbați. Se luau în brațe necunoscuți: «Faceți ceva!» ”, a povestit el.

  La un moment dat, s-a deschis ușa piloților, iar unul dintre aceștia a apărut cu masca de gaze pe cap. Totuşi, dispozitivele pentru oxigen din cabină nu au fost eliberate.

  Un incident care arată atmosfera de panică a fost atunci când unul dintre pasageri a fugit spre ușa de urgență pentru a o deschide. Însă a fost însă oprit și imobilizat de alți oameni.

  „Pe noi ne-au informat că a fost de la soluția aia chimică de deszăpezire a avionului ca să nu se formeze gheață pe el. Au dat pe unde nu trebuie și s-a produs un scurt-circuit. Când m-am văzut înapoi pe pământ am făcut mare cruce”, a mai spus pasagerul.

  Aeronava companiei Ryanair a revenit pe aeroportul Otopeni în jurul orei 12 după ce a survolat o oră Bucureştiul. Avionul şi-a amânat decolarea cu trei ore. La bord se aflau 169 de pasageri.

  Tematic

  Compania aeriană irlandeză Ryanair obține licența britanică pentru zborurile Post-Brexit
  Bilete avion 2020: acum, prețuri mai mici cu 60%. Află destinațiile
  Stare de urgenţă: avion, prin flăcările unui incendiu devastator – VIDEO
  Groază într-un avion de pasageri: ultimele mesaje ale călătorilor, motorul în flăcări
  Ce fac companiile aeriane low-cost după BREXIT - prima EasyJet. Urmează RyanAir?
  „Gata cu concediile ieftine pentru britanici”: Anunțul RyanAir, determinat de Brexit
  Tagurile:
  pasageri, coșmar, Ryanair


  Știrile Zilei