09:08 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  52810

  Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, a spus referitor la cutremurul de 6,8 grade din Turcia dacă vor exista sau nu efecte asupra României.

  BUCUREȘTI, 25 ian - Sputnik, Marius Holdean. Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs vineri seară în estul Turciei, la ora 19.55 (ora României). Epicentrul a fost în zona orașului Sivridge din provincia Elazig. Conform celor mai recente date, în provinciile Elazig și Malatya, ca urmare a cutremurului, 21 de persoane au murit și 1.030 au fost rănite.

  Referindu-se la cutremurul din Turcia, Gheorghe Mărmureanu a declarat la Antena 3 că pe această falie, paralelă cu Marea Neagră, niciodată cutremurele care au avut loc nu au influență asupra României. Directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului a explicat că În Turcia este un alt sistem tectonic, cutremurele de acolo nu pot activa niciun cutremur pentru România și a îndemnat lumea să stea liniștită, fiindcă acest cutremur nu are influență asupra României.

  El a mai arătat că în Marea Neagră pot apărea alte cutremure, dar sunt cutremure mici, nu au magnitudine mare.

  Vestea bună este că nu sunt români printre victimele din Turcia, din informațiile care există până la acest moment.

  Tagurile:
  Gheorghe Mărmureanu, România, Turcia, cutremur


  Știrile Zilei