02:22 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  42330

  Fostul ministru al Muncii a reacționat dur, după ce actualul ministru, Violeta Alexandru, spune că trebuie să existe o diferență între beneficiarii pensiei minime ce nu au muncit niciodată și cei cu pensii mici pentru că au cotizat puțin.

  BUCUREȘTI, 16 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat că ea este omul care se uită cu precădere la corectitudine și că trebuie să existe o diferență între un om care a muncit, pe salariu mic, în condiții grele și unul care a decis să nu muncească din diferite motive, care, deși pot fi înțelese, nu ar trebui să prejudicieze o persoană care a avut, totuși, o activitate, indiferent de nivelul de salarizare.

  Declarațiile Violetei Alexandru nu au lăsat-o indiferentă pe Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, care a reacționat. Vasilescu spune că nu s-a înșelat când spunea că Violeta Alexandru nu a citit noua Lege a pensiilor și afirmă că aceasta habar nu are că la pensia minimă s-au făcut corecții în funcție de perioada lucrată.

  ”Visează o nouă Lege a pensiilor, dar nici măcar nu a citit-o pe cea votată de Parlament! Violeta, când începeți să recalculați cele 5 milioane de pensii, pe noua formulă, din noua lege, astfel încât să se corecteze inechitățile despre care ai mai auzit și tu, vag, câte ceva?”, a explicat Vasilescu.

  Fostul ministru al Muncii i-a transmis Violetei Alexandru că mai are doar de aplicat legea prin recalculare.

  Ministrul Muncii spune că întâietate trebuie să aibă cei care au avut activitate „într-o perioadă cât mai lungă” şi că cei care nu au muncit deloc sau au muncit puţin trebuie ajutaţi, notează economica.net.  Știrile Zilei