12:55 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  30410

  O adolescentă româncă de 19 ani, provenind dintr-o familie dezorganizată, a fost păcălită de o prietenă de familie să meargă în Italia pentru a fi menajeră. Însă la destinație, fata a fost amenințată că, dacă nu se va prostitua, familia ei și ea vor fi omorâți.

  BUCUREŞTI, 18 feb – Sputnik, Doina Crainic. După ce adolescenta, Ioana, a fost păcălită să meargă în Italia, o prietenă de familie și concubinul ei albanez au dus-o la Parma, i-au luat telefonul și actele și au forţat-o să se prostitueze pe stradă, lângă o benzinărie.

  Ea era obligată să practice prostituția „între orele 20:30 – 02:30, indiferent dacă se simțea sau nu bine ori dacă era în perioada de menstruație. (…) Inculpata a obligat-o pe partea vătămată să practice prostituția în fiecare zi. În această modalitate și practicând tarifele impuse de către inculpată, partea vătămată obținea în medie aproximativ 400 – 500 de euro/noapte, în urma întreținerii de relații sexuale contra cost”, se arată în dosar, potrivit gazetadecluj.ro

  Mai mult, după o lună, adolescenta a slăbit foarte mult, a rămas însărcinată și a fost forţată să facă întrerupere de sarcină. Ulterior, i s-a cerut imediat să practice în continuare prostituția pentru a nu pierde bani. În acelaşi timp, era presată că nu câştigă suficienţi bani, i se cerea să stea toată noaptea în zona benzinăriei şi era ameninţată că îi va fi ucisă familia.

  La un moment dat, fata a cunoscut un albanez cu ajutorul căruia a reușit să fugă de la traficanții din Italia. A fost dusă de acesta în Germania, unde a fost din nou obligată să practice prostituția în cluburi. Ulterior, a fost „vândută” de cetățeanul albanez altor traficanți, cu 500 de euro.

  Însă, între timp, fata a reușit să își contacteze rudele din țară, care au anunțat cazul la poliție. La scurt timp, investigatorii de la Biroul de combatere a criminalității organizate (BCCO) Cluj Napoca au depistat-o pe femeia care a racolat-o pe adolescentă și au arestat-o. Femeia a recunoscut că a traficat-o pe Ioana împreună cu un cetățean albanez, care îi era concubin. În urma procesului, instanțele clujene i-au condamnat pe cei doi la câte doi ani de închisoare cu executare și la plata unor despăgubiri de 100.000 de euro.

  Tematic

  Caz cutremurător: 29 de tinere românce traficate sexual, salvate de poliţiştii britanici
  Un primar a abuzat sexual minore traficate, răpite de la şcoală - detalii șocante
  60 de sclave sexuale traficate în Londra – temut interlop, încătuşat în România
  Caracal – martor-cheie: unde au fost duse Luiza şi Alexandra, clanul care le-a traficat
  Caracal: noi dezvăluiri –cum au fost scoase fetele din ţară, clanul care le-ar fi traficat


  Știrile Zilei