04:22 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (663)
  109 0 0

  Şase cetăţeni români de pe vasul "Diamond Princess" unde au fost descoperiți pasageri având coronavirus au fost repatriaţi azi dimineaţă cu o aeronavă specială a Ministerului Apărării Naţionale care a aterizat la baza aeriană 90 din Bucureşti.

  BUCUREȘTI, 22 feb - Sputnik, Marius Holdean. Emoție mare în jurul celor șase români repatriați de pe vasul cu pasageri infectați cu coronavirus.

  Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat, la postul Digi 24, că toţi cei şase vor intra în carantină pentru două săptămâni "într-un loc sigur" şi vor fi duşi la spital în caz că apar simptome de boală. De asemenea, el a mai precizat că ei vor fi din nou testaţi pentru infecţia cu COVID-19 (coronavirus) la finalul perioadei de carantină, înainte de a fi lăsaţi să meargă acasă.

  Toţi cei şase cetăţeni români de pe vasul de croazieră care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării, aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (coronavirus).

  Cei şase au aterizat în cursul nopţii trecute la Berlin, cu zboruri de evacuare medicală desfăşurate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. De la Berlin au fost preluaţi de către aeronava de tip C-27J Spartan pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale.

  Potrivit unui comunicat MAPN, aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz şi a avut la bord o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti. Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii.

  Cu privire la cei doi cetăţeni români de pe vasul amintit care sunt infectaţi cu COVID-19, MAE a informat că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

  Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră, a precizat MAE.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (663)

  Tematic

  Coronavirusul a lovit OPEC: Rusia are divergențe cu cartelul
  La prima oră, bilanț cutremurător – număr uriaș de decese provocate de CORONAVIRUS
  Ultima oră: SRI, implicat în amenințarea CORONAVIRUS. Avertismente ignorate!
  Ultima oră: încă un român infectat cu coronavirus
  Tagurile:
  Români, coronavirus


  Știrile Zilei