19:33 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1238)
  21601

  Jurnalistul Dan Bucura arată pe pagina sa de Facebook, în calitatea lui de pasager venit din Italia, că pe Aeroportul Otopeni nu s-a luat nici o măsură împotriva răspândirii coronavirusului

  BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik, Marius Holdean. Dan Bucura lansează un avertisment dur la adresa oficialilor români, povestind propria sa experiență ca pasager venit din Italia:

  ”Prostie și ticăloșie la un loc! Carantina de pe aeroportul Otopeni a fost o bătaie de joc și o minciună ordinară! Am fost în primul avion care a aterizat la București, direct din patria coronavirusului italian (provincia Lombardia)”, anunță jurnalistul.

  El spune că anunțurile lui Arafat, Streinu Cercel și alții vorbeau despre o carantină strictă, culoare separate, asistență medicală și alte măsuri luate pentru toți cei ce vor veni din Italia..

  ”Povești și minciuni! În afară de polițiștii de Frontieră, depășiți oricum de situație, nu ne-a întâmpinat nimeni. Ne-au înghesuit ca pe vite într-un holișor, unde am completat niște formulare. Fiecare cum a vrut și cum a știut. Apoi le-am predat acelorași polițiști. Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantină, de obligații sau măsuri de prevenție!”, avertizează Dan Bucura.

  El atrage atenția că, la câteva ore, l-a auzit la TV pe medicul Streinu Cercel că ”noi suntem în carantină la domiciliu! La domiciliul cui, măi mincinoșilor?! Nu ne-a spus nimeni de așa ceva pe aeroport!!”

  Bucura întreabă, în aceste condiții, câți dintre sutele de români întorși din Lombardia au ascultat la TV ”bazaconiile doctorului Cercel?!”

  ”Vă bateți joc de noi, incompetenților!! Cercel, Arafat, Costache... DEMISIA!! Dacă aveți onoare...”, le transmite Bucura oficialilor români.

  Anunțul Ministerului Sănătății

  Potrivit comunicatului oficial de presă al Ministerului Sănătății transmis ieri, ”autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile”.

  De asemenea, comunicatul spune că vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime / fluviale şi aeriene și că Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialişti din cadrul direcţiilor de sănătate publică, inclusiv prin detaşare din alte judeţe şi unităţi sanitare.

  Exact despre aceste măsuri anunțate oficial spune jurnalistul Dan Bucura, din propria sa experiență, că nu s-au aplicat!

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1238)
  Tagurile:
  Aeroport, Otopeni, coronavirus

  Știrile Zilei