13:13 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7601

  Potrivit unei cercetări realizate de Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, peste 51% dintre români recunosc că au avut neînțelegeri în cuplu din cauza banilor.

  BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Nu există cuplu perfect și, mai ales, nu există cuplu în care să nu apară discuții.

  Care sunt, însă, cele mai frecvente motive de ceartă în familiile românilor? Ei bine, banii, fiindcă mai mult de jumătate dintre cuplurile din România, participante la o cercetare au recunoscut acest adevăr.

  Studiul "Banii în cuplu" mai arată că românii preferă să îşi ţină banii la comun - 67%, să administreze împreună bugetul familiei - 77%, însă cu toate acestea doar 41% dintre aceştia au conturi de economii comune, informează agerpres.ro.

  Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani, spune că scopul acestui studiu a fost de a analiza, în principal, dacă gestionarea bugetului personal şi deciziile financiare le afectează în vreun fel românilor relaţia de cuplu, mai ales că suntem în preajma sărbătorii iubirii.

  ”Ne aşteptam ca banii să provoace neînţelegeri în cuplu, însă dincolo de aceste neînţelegeri vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la importanţa gestionării eficiente a bugetului familiei şi a înţelegerii nevoilor fiecăruia dintre parteneri, astfel încât să trăim în armonie unii cu ceilalţi şi cu banii noştri", a declarat Deliu.

  Potrivit studiului, 60% dintre respondenţi contribuie în mod egal la cheltuielile în casă, iar 65% dintre români nu au ascuns niciodată economii sau bonusuri faţă de partener.

  În ceea ce priveşte economiile, 30% pun bani deoparte pentru sănătate şi educaţia copiilor, 25% pentru vacanţe, 26% pentru casă, iar restul pentru pensie, maşină şi alte lucruri. De asemenea, 98% dintre respondenţi spun că se consultă cu partenerul înainte de a face achiziţii majore.

  Printre cele mai frecvente subiecte de ceartă se află obiceiurile financiare. Astfel, partenerul este fie mână spartă, fie, dimpotrivă, zgârcit. Certurile apar și din cauza cheltuielilor uzuale și a planurilor de economii.

  Tematic

  Caz care a zguduit o ţară întreagă: adolescent şi-a împuşcat mortal întreaga familie
  Alertă: fetiţă de 6 ani, căutată cu disperare de familie şi de poliţişti
  Veste bună pentru familii: 4.500 lei pentru beneficiarii programului „O familie, o casă”
  De la drame istorice până la cele de familie: Proiecții noi ale cinematografiei rusești
  Tragedie în Diaspora: tânăr a căzut din picioare din senin – familie rămasă fără tată
  O familie regală vrea să cumpere Clubul Dinamo: nu e din Europa!
  Avocatul Peter Costea: Parlamentul European atacă mișcarea pro-familie din România
  Programul ”O familie, o casă” în 2020: vești rele, venite de la nivel înalt
  Tagurile:
  Români, Familie, Scandal


  Știrile Zilei