01:54 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)
  46920

  Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a făcut un amendament la decretul semnat de Klaus Iohannis prin care propune amenzi de 20.000 de lei

  BUCUREȘTI, 17 mart - Sputnik, Marius Holdean. Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a depus un amendament la decretul prin care președintele Klaus Iohannis a instaurat starea de urgență. Roman solicită ca oamenii care fac speculă cu produse medicale în perioada epidiemiei să fie amendați cu 20.000 de lei și să le fie confiscat stocul automat.

  ”Am depus azi o observație la decretul privind instituirea stării de urgență, prin care cei ce comercializează materiale sanitare, măști, medicamente, dezinfectanți, să le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei!”, scrie Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

  De asemenea, el a anunțat că a propus o amendă de 20.000 de lei, în paralel cu confiscarea stocului: dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măști, azi vinzi masca cu 50 bani și mâine, din același stoc, vinzi cu 10 lei, în acest caz se confiscă întregul stoc și se aplică sancțiunea de 20.000 lei, a explicat deputatul.

  Deputatul spune că vrea aceste măsuri întrucât, deși decretul prevede plafonarea prețului la utilități, medicamente și alimente de bază, acestea au explodat în magazine.

  ”Cei care încearcă să facă profit nesimțit pe urma necazului oamenilor să se gândească bine! Poliția și Jandarmeria vor trebui să urmărească aplicarea acestor prevederi!”, a mai spus Florin Roman.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (892)
  Tagurile:
  amenzi, coronavirus


  Știrile Zilei