07:23 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  450628

  Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, artistul face apel la autorități și cere un tratament egal în ceea ce îi privește pe artiștii independenți.

  BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Criza provocată de pandemia de coronavirus atinge și artiștii, care se văd nevoiți să nu mai poată susține spectacolele, ca urmare a decretării stării de urgență în România pentru o perioadă de 30 de zile.

  Tudor Chirilă scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că e o mare problemă cu artiștii independenți.

  “Dacă actorii, muzicienii, dansatorii din instituțiile publice stau acasă având salariul plătit, e o mare problemă în schimb cu artiștii independenți, care nu mai au din ce trăi. Ei nu au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, și rămân fără surse de venit şi fără nicio protecţie socială”, a scris artistul.

  Acesta a precizat că este just ca aceștia din urmă să fie tratați ca antreprenori ai propriului lor talent și să primească aceleași compensații ca cei din zona economică, deoarece utilitatea lor publică este consacrată prin Constituție. Chirilă a invocat, în acest caz, art. 33, dreptul la Cultură.

  Reamintim că Tudor Chirilă a fost unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist. De asemenea, el s-a aflat și în centrul unui scandal, după ce Grupul de Investigații Politice l-a acuzat că a cântat la Ploiești pe bani publici, bani primiți de la primarul PNL.

  ”La nici 24 de ore, același Tudor Chirilă protesta fără rușine în București împotriva modului în care PSD cheltuie banii publici”, după cum nota evz.ro.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  Tagurile:
  coronavirus, Tudor Chirilă


  Știrile Zilei