08:31 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16210

  Banii ar urma să se acorde numai angajaților implicați în epidemia de COVID-19, potrivit unui proiect al Executivului.

  BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit unui proiect de act normative al Executivului, Guvernul vrea să acorde spor pentru condiții deosebit de periculoase, cuprins între 55% și 85% din salariul de bază, și personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul unităților sanitare publice, implicat în acordarea asistenței medicale generate de epidemia de COVID-19, pe perioada participării efective în aplicarea măsurilor de limitare a acestei epidemii.

  Concret, va primi spor pentru condiţii deosebit de periculoase, cuprins între 55% şi 85% din salariul de bază, şi: personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul secţiilor şi compartimentelor de boli infecţioase care acordă servicii medicale persoanelor testate pozitiv la epidemia de COVID-19, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din structurile paraclinice şi din centrele de testare în regim de urgenţă care recoltează probe şi testează persoanele simptomatice pentru COVID-19, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul altor structuri medicale şi/sau unităţi sanitare implicate în acordarea serviciilor medicale generate de epidemia COVID-19, care se stabilesc prin ordin al Ministrului Sănătății, în funcție de evoluția epidemiei, informează economica.net.

  Aceste schimbări sunt prevăzute în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru completarea HG nr. 153/2018, aflat în dezbatere publică la Ministerul Sănătăţii.

  La momentul de față, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică, al Institutului Naţional de Sănătate Publică şi din cadrul ministerelor și instituţiilor cu reţea sanitară proprie, care participă efectiv în aplicarea măsurilor de limitare a unor epidemii deosebit de grave şi altele asemenea, stabilite de Ministerul Sănătăţii şi declarate prin ordin, potrivit Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din traduceri publice, precum și a condițiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupațională de funcții bugetare "Sănătate și asistență socială" din 29 martie 2018, primește spor pentru condiţii deosebit de periculoase, cuprins între 55% și 85% din salariul de bază.

  Tematic

  Michel Barnier, negociatorul UE pentru Brexit, testat pozitiv pentru coronavirus
  Coronavirus - Italia: peste 35.000 de cazuri, număr record de morți +475, ultimul bilanț
  Coronavirus în Marea Britanie: se închid școlile, universităţile şi creşele
  Primul deces în Rusia de coronavirus: O femeie de 79 de ani
  Coronavirus România: 17 cazuri noi de îmbolnăvire, 25 de vindecări
  Tagurile:
  medici


  Știrile Zilei