11:01 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  48140

  Dacă o boală se manifestă, este obligatoriu să consultaţi un medic, care vă va recomanda medicaţie, însă, preventiv, mai multe alimente pot ajuta în combaterea bolilor virale, spune un nutriționist rus.

  BUCUREŞTI, 23 mart – Sputnik, Doina Crainic. Alimentele nu pot înlocui medicamentele, însă unele sunt recomandate pentru consum pentru a preveni bolile de sezon, a spus nutriționista Lidia Ionova într-un interviu acordat ziarului Vetchernaia Moskva. Totuşi, dacă boala este într-un stadiu avansat, nu trebuie să ne aşteptăm ca vreun aliment să ne vindece, a adăugat ea.

  „Ca o prevenție, algele, usturoiul și ceapa, în special ceapa roșie, precum și ghimbirul, sunt alimente excelente care ajută la a face față mai uşor bolilor virale”, a spus Ionova, potrivit Sputnik France.

  Lidia Ionova a subliniat că, în timpul epidemiilor, aceste alimente trebuiau să apară în meniul zilnic și să fie consumate.

  Fructele și legumele, dar și curry și turmericul

  În plus, pentru a preveni bolile infecțioase, este important să mâncăm fructe de pădure și legume crucifere, precum broccoli și varză, a menționat nutriţionista, adăugând că, în caz de probleme gastrointestinale, acestea trebuie consumate tratate termic.

  De asemenea, nutriţionista a menționat curry și turmericul, care au proprietăți antiinflamatorii, purifică sângele, previn formarea de toxine și normalizează funcționarea ficatului.

  De asemenea, este recomandabil consumul de fructe și legume, nuci și griş în fiecare zi și sunt necesare grăsimile vegetale și proteinele în mod regulat.

  În cazul agravării bolilor cronice, este esențială consultarea unui medic și să nu se apeleze la automedicaţie.

  Tematic

  Dramă în Spania – 462 noi decedaţi, peste 4.500 de cazuri noi - „Suntem în război”
  Sesiune extraordinară a Parlamentului European dedicată crizei coronavirusului
  Ce s-a întâmplat la Suceava după ce 52 de medici s-au infectat cu coronavirus
  Tagurile:
  Alimente, virus


  Știrile Zilei